Покривът на основното летище в индийската столица Делхи се срути вследствие на проливни дъждове и силни ветрове, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти и медии. Загинал е един човек и полетите от един терминал са отменени.

Около 5 ч. местно време (23:30 ч. по Гринуич) се срути част от покрива на зоната за заминаващи на първи терминал, се казва в изявление на летището, публикувано в социалната мрежа "Екс".

"Има съобщения за пострадали, а спешните екипи работят, за да осигурят необходимата помощ и медицинска помощ за пострадалите", се казва в изявлението.

Телевизиите съобщават, че трима души са били ранени, а един е останал затрупан под рухналия покрив.

Всички излитащи полети от терминала, който обслужва нискотарифните компании "ИндиГо" (IndiGo) и "СпайсДжет" (SpiceJet), са отменени до 14 ч. местно време (08:30 ч. по Гринуич), пише още в изявлението.

Кадри в медиите показват стичаща се вода от рухналия покрив и затиснато такси под една от колоните, докато над района продължава да се изсипва пороен дъжд, който наводни пътища и предизвика задръствания.

Министърът на гражданската авиация на Индия Джотирадития Скиндия съобщи, че следи ситуацията и първите спасителни екипи вече са на място.