Хелоуин, който у нас през последните години провокира поводи за организиране на празненства, се радва на голяма популярност в САЩ. Ако искате да се насладите на един наистина страховит Хелоуин, може да посетите за туристическа разходка някои места със зловеща история.

Вижте снимки >>>

Аокигахара, Япония

Аокигахара е второто по популярност място за самоубийства след моста Голдън Гейт в Сан Франциско, Калифория.

През 2010 г. са регистрирани 247 опита за самоубийство, 54 от тях са успешни. Мнозина вярват, че гората е свързана с демони. Други отбелязват плътността на дърветата, които заглушават звуците и това води до множество заблуди. гората се намира в подножието на планината Фуджи.


Епинг Форест, Англия

Размерът и гъстотата на гората са я направили популярно укритие за престъпници и място за погребване на тела. Известният разбойник Дик Турпин едно време се е криел там, а години след това в гората са били намерени десетки трупове на жертвите му.

Гората Hoia-Baciu в Румъния

Гората Hoia-Baciu (най-обитаемата в света гора) е разположена близо до Клуж-Напока, Румъния. Тя заема площ от над 250 хектара и е често по-нататък Бермудския триъгълник на страната.

Гората има репутация за интензивна паранормална дейност и необясними събития. Докладите са включвали наблюдения на призраци, необясними явления, лица, които се появявали във фотографии, които не се виждани с просто око. Има данни, че през 70-те години на ХХ век там  се наблюдава и НЛО.


Посетителите в гората често съобщават за силни чувства на тревожност. Нещо повече, местната растителност е някак странна на външен вид със странно оформени дървета и необяснимо овъгляване на дървесни пънове и клони.

Хора, които са били достатъчно смели, за да влязат в гората, се оплакват от физическа болка, включително обриви, гадене, повръщане, мигрена, изгаряния,  тревожност и други необичайни усещания.

Островът на куклите, Мексико

Заради един нещастен инцидент, красивите плаващи градини на Исла де лас Мунекас в Мексико сега е като сцена от ужасяващ кошмар.

Според местната легенда едно момиче се удавило в каналите край Мексико Сити преди десетилетия. След преждевременната ѝ смърт, кукли започнали да изплува на брега на малък остров в канала, в който тя се удавила. Измъчван, че не е могъл да спаси момичето, пазачът на острова дон Хулиан Сантана Барера започнал да окачва куклите по дърветата на острова в нейна памет.

Островът на куклите сега е „посветен на изгубената душа на клето момиче, което се срещнало със създателя прекалено рано при странни обстоятелства“.
 Местните хора казват, че куклите носят духа на загиналото момиче, а свидетели твърдят, че чули куклите да шепнат помежду си, примамвайки посетители на острова.

След като 50 години събирал и окачвал кукли по дърветата, самият Барера бил открит удавен на същото място, където загинало момичето десетилетия по-рано.
След смъртта му през 2001 г. островът посрещнал стотици посетители, някои от които носели свои кукли, за да попълнят зловещата колекция.

АНКЕТА: Хелоуин в България - за или против?