Шейни зоната до хижа Алеко на Витоша вече е с достатъчно сняг и е обработена, което позволи днес да бъде открита, за да работи по време на ученическата ваканция до неделя, съобщават от Столичен общински съвет.

След това съоръжението, което бе пуснато преди 2 години по инициатива на "София - европейска столица на спорта" ще е отворено през цялата зима всеки уикенд от петък до неделя при подходящи метеорологични условия.

Снимка: Столичен общински съвет

Зоната се намира в непосредствена близост над хижа Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране.

Снимка: Столичен общински съвет

Мястото е идеално за корпоративни тържества, семейни празници и надпревари, при желание могат да се осигурят допълнителни атракции и занимания: викторини с много награди, конкурси за най-добра визия на шейна, за снежна фигура, за най-атрактивно претъркаляне в снега, битка със снежни топки, теглене на въже и други забавления, в които "София - европейска столица на спорта" има богат опит от организирането на ежегодните зимни фестивали. 

Снимка: Столичен общински съвет