Уикендът предстои, а вие още нямате идеи накъде да поемете?

В различните краища на България, от Панагюрище до Свищов, от петък до неделя ще се проведат фестивали, празници и концерти. 

Открийте събитията, които ще ви вдъхновят да поемете на път из страната. 

Фестивал на фойерверките в Панагюрище

На 10, 11 и 12 юни в Панагюрище ще се проведе осмото издание на Международния фестивал на фойерверките. Отбори от Германия, Полша и Норвегия ще покажат уменията си в небесните зрелища. Всеки отбор ще покаже програма от 2 минути, която не е състезателна, а след това друга програма между 3 и 7 минути, с която ще участва в надпреварата.

Джаз форум в Стара Загора

От 9 до 11 юни е очакваният в района Джаз форум Стара Загора. 

В близкото село Кирилово ще се проведе Празник на черешата на 11 юни.

Празник на балканските градове в Котел

На 11 юни Котел ще бъде домакин на празника на балканските градове "Балканът пее и разказва", който има за цел да запази традициите на градовете в района на Стара планина. Всяка година различен град е домакин на събитието. А на 13 юни, по случай Световния ден на плетенето, на открито ще се проведе тъкачна работилница.

Фестивал Орел на Дунава в Свищов

Фестивалът на античното наследство "Орел на Дунава" след двегодишно прекъсване ще се състои в легионерския лагер "Нове" край Свищов. Първият в България и на Балканите античен фестивал зове за 16-и път любителите на древната история и приключенията в периода 10-12 юни. На сцената ще покажат умения, сила, автентични оръжия и облекла над 120 реенактори от Италия, Румъния, Англия и България.

Свещарската гробница

Свещарската гробница отвори официално за посетители преди броени дни, като това лято ще посреща туристите с обновен интериор, повече информация за Гетското царство и мистичния цар Дромихет, както и анимационен филм за децата. 

Пещера Добростански бисер

Пещера "Добростански бисер" край Асеновград на 10 юни, петък, отваря врати за първи път през 2022 г. след извършена профилактика и оглед на състоянието на обекта. Пещерата е обезопасена и оборудвана така, че да може да функционира ефективно.

Пещерата "Добростански бисер" се намира край село Добростан на 30 км от Асеновград и на 50 км от Пловдив. През 2022 г. пещерата ще може да бъде посещавана от 9:00 до 18:00 часа - от петък до вторник. Сряда и четвъртък са обявени като почивни дни, но в случай, че има интерес от туристи - за групи от над 20 души, ще бъде осигурен достъп и през тези два дни. Индивидуалният билет за посетители струва 5 лева. Входната такса за ученици, студенти и пенсионери е в размер на 4 лева. Семейният билет е на цена от 12 лева. Желаещите беседа заплащат допълнително.