Дори във време, в което целият свят е застинал и големите приключения са сложени на пауза, Instagram разполага с вдъхновение, достатъчно да захранва авантюристичния ви дух за години напред.

Точно както тялото ви има нужда от упражнения, за да бъде във форма, така и на пътешественика във вас му трябва регулярно зареждане с красота от света.

Ето ги 7 от любимите ни места в Instagram, от които черпим идеи за бъдещите си посоки.

Planet Earth Shots

Последвайте Planet Earth Shots за изумителни кадри от всички краища на планетата. Екипът, който стои зад профила, подбира кадри на професионални фотографи, които показват пейзажи, диви животни, чудеса на природата и прочути туристически места така, както не сте ги виждали досега.

Jack Boothby

Джак от Jack Boothby е специалистът по дървени горски къщички от Англия. Ако си мечтаете за отдалечено и уютно място, закътано някъде в горите тилилейски, Джак има целогодишно вдъхновение за вас. Представете си облицована с дърво стая, бумтяща печка, а на верандата - вана с гореща минерална вода, в която да се накиснете под звездите.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by JACK | Adventure + Travel (@jackboothby)

Wilderness Nation

Зад Wilderness Nation стои мексиканецът Навид Моасес, който е дигитален номад. Това е един от профилите му, в който попълва колекция от снимки на пътуващи хора по онези места по света, пред които спираш да дишаш за секунда. Това онлайн пространство е идеално за събиране на идеи за списъка ви с мечти за бъдещи дестинации.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wilderness Nation (@wildernessnation)

Dick van Duijn

Нидерландският фотограф Дик ван Дуейн умее да запечатва животните така, че да можете да разчетете цяла история и палитра от емоции само от един кадър. Последвайте Dick van Duijn и сутринта ви може да започне с блажено "усмихваща се лисица" или лалугер, който "бере" цветя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dick van Duijn (@dickvanduijn)

Loic Lagarde

Loic Lagarde е ъгълчето в Instagram на френския пътуващ фотограф Лоик Лагард, който ще ви разходи с кадрите си от Япония и Русия до Швейцария и цяла Франция. Различният поглед, играта на светлината и усещането за симетрия правят снимките му достойни да висят на най-видно място на стената ви.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Loïc Lagarde (@loic.lagarde)

Vacations

Vacations е профил, в който можете да напълните очите си с красота от всички краища на планетата. Тък има много видео, кадри от изумителни хотели, уникални ресторанти и басейни - все места, които можете да погледате на телефона си, а когато се върнем към нормалното пътуване, да посетите лично.

Ticket to Anywhere

Надине Вайс е германката, чиято слънчево оранжева шапка неизменно виждате в профила Ticket to Anywhere. Нейните пътешествия по света и в родната ѝ Германия са от екзотични до простички. Снимките ѝ често са придружени с крилати фрази, които ще ви връщат към важните неща в живота.