Има много обиколки, по време на които феновете могат да се насладят на бившите домове на четиримата членове на The Beatles. Но тази, организирана от Националния тръст за обекти с историческа стойност на Великобритания, е единствената възможност да надникнете в два от имотите, пише TimeOut.

Желаещите да посетят домовете от детството на Пол и Джон могат да се отправят към Ливърпул. Къщата на Маккартни е на Forthlin Road 20, а тази на Ленън на Menlove Avenue 251.

След смъртта на майка си през 1956 г. Маккартни се мести на Forthlin Road 20 с баща си и брат си. Националният тръст описва жилището като пример за следвоенни общински жилища и казва, че посетителите могат "да очакват да видят несъответстващи тапети, безпорядък и износени дивани". Националният тръст е собственик на къщата от 1995 г. насам.

Домът на Пол на Forthlin Road 20

Снимка: iStock by Getty Images

Домът, в който е израснал Ленън, пък е принадлежал на лелята на Джон Мими и нейния съпруг Джордж, които поемат грижите за него след раздялата на родителите му през 1946 г. Някога описан от Маккартни като "една от почти шикозните къщи" в района, имотът е дарен на Националния тръст от Йоко Оно през 2002 г.

Снимка: iStock by Getty Images

Специален автобус ще превозва желаещите да посетят домовете. Той ще потегля от Liverpool South Parkway или от Speke Hall. Според сайта на Националния тръст обиколката трае около два часа.

Forthlin Road 20 и Mendips ще бъдат отворени за обиколки с екскурзовод от сряда до неделя от 2 март.