От най-големия аквапарк на вода в света до безкраен басейн над океана - круизният кораб Icon of the Seas на Royal Caribbean ще издигне круизите на съвсем ново ниво, пише globetrender.

Круизният кораб от следващо поколение Icon of the Seas на Royal Caribbean International е хедонистичен гигант, който ще побира 7600 пътници и ще разполага с шест гигантски водни пързалки, седем плувни басейна и 20 палуби, които вече са му спечелили злополучното прозвище "човешката лазаня".

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Когато се появи на вода през 2024 г., пътниците ще могат да избират измежду голямо разнообразие от каюти и да изследват иновативни "квартали", включително плажно убежище, обширна курортна зона и първия окачен безкраен басейн в морето в Hideaway.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Островът на приключенията ще бъде обявен за "най-добрата семейна ваканция" и ще включва приключенски парк Thrill Island - дом на атракции като Frightening Bolt, най-високата водна пързалка в морето, и Pressure Drop, първата открита водна пързалка на круизен кораб, както и квартал Chill Island със седем басейна, включително Royal Bay, най-големият басейн в морето.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Сред другите забележителности са потънал пиратски кораб на горната палуба, най-голямата ледена пързалка на Royal Caribbean в недрата на кораба, 40 ресторанта, барове и клубове, както и кварталът Suite на четири нива, където са разположени VIP каютите.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

В предната част на кораба ще се намира AquaDome, който ще се превръща от спокоен оазис през деня в оживен театър през нощта. Под него ще има 47-метров водопад.

Icon of the Seas разполага с 28 категории стаи, вариращи от стандартни стаи до апартаменти, с нови разпределения, предназначени за семейства от трима, четирима, петима, шестима и повече души.  Категориите включват Ultimate Family Townhouse, която се простира на три палуби и разполага със собствена пързалка, бяла ограда и дори пощенска кутия, Infinite Balcony стаи с прибиращ се прозорец, който превръща стъклото от пода до тавана в балкон, и Sunset Corner апартаменти с обширни тераси с изглед към задната част на кораба.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Icon of the Seas ще плава целогодишно от 2024 г., като седемдневните му маршрути в Източните и Западните Кариби ще тръгват от Маями на цена от 963 щатски долара на човек.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

Спирайки на пристанища като Козумел (Мексико), Филипсбург (Синт Мартен) и Басетере (Сейнт Китс), всеки круиз ще посещава частната островна дестинация на Royal Caribbean на Бахамите.

Цената на круизния кораб е 2 милиарда щатски долара. Резервациите вече са актуални, и колкото и да е изненадващо, са почти разпродадени.

Снимка: royalcaribbeanpresscenter.com

ИЗБРАНО