Независимо дали списъкът ви за почивка включва луксозен СПА център, първокласни спортни съоръжения или вълнуващ аквапарк, мечтаната дестинация скоро може да се окаже по-близо, отколкото си представяте - може дори да е в Уелс.

Плановете за изграждане на ваканционен курорт на стойност 300 млн. паунда(приблизително 350 милиона евро) в Merthyr Tydfil са в ход, като ще бъдат създадени нови работни места за местните работници, както и изключителни съоръжения за туристите, които се нуждаят от почивка и релаксация, съобщава The Independent. 

Новите CGI изображения на проекта Rhydycar West показват, че ако заявлението за планиране бъде одобрено, той ще разполага с най-големия и най-дългия закрит снежен център в Обединеното кралство с дължина 400 м, закрит и открит приключенски център и горски вили.

Ще бъде изграден и хотел със спортни, семейни и луксозни спа възможности, както и конферентни съоръжения, а също и воден парк с пързалки и дори симулатори за сърф.

Разположен на 40 километра северно от Кардиф или на около 40 минути път с кола и 270 км от Лондон, обектът е лесно достъпен с автомобил от повечето градове, като по този начин се намаляват разходите за пътуване със самолет и вредите за планетата, отбелязват със задоволство от екипа.  

Снимка: rhydycarwest.com

Националният парк Brecon Beacons се намира само на 10 минути път с кола и дава още прекрасни възможности за забавление на  желаещите да разгледат местните природни забележителности, след като са приключили със спа процедурите или са се насладили на водния парк и ски съоръженията.

Плановете, които първоначално са били представени на съвета през март 2023 г., все още са на много ранен етап, но разработчиците се надяват, че скоро ще бъде постигнат по-голям напредък.

Говорител заявява: "Работихме и продължаваме да работим в тясно сътрудничество със Съвета на Merthyr Tydfil и други заинтересовани страни във връзка със заявлението за планиране. То е изключително солидно и сме окуражени от отговорите. Екипът ни е наясно със значителното очакване и вълнение, свързани с проекта Rhydycar West - чувство, което ние споделяме с цялото си сърце. Също така с нетърпение очакваме да приключим процеса на планиране възможно най-скоро."

Снимка: rhydycarwest.com