Популацията на домашни любимци в ОАЕ процъфтява с увеличаването на удобствата за домашни любимци в цялата страна. През 2021 г. 3,7 % от домакинствата са имали куче, а 6,1 % - котка.

Съоръженията, които вече са на тяхно разположение през 2022 г., от гурме храна за домашни любимци до специални паркове - подобряват качеството на живот на щастливите четириноги приятели в Дубай.

Дневните грижи за кучета, ресторантите за домашни любимци със специални менюта и мобилните услуги, предоставяни в салони за домашни любимци на колела, са сред предложенията, на които могат да се радват кучетата от ОАЕ и техните собственици, допълва Euronews.

My Second Home е най-популярният луксозен курорт. Той разполага със спа център, самостоятелни апартаменти за домашни любимци, открити и закрити плувни басейни, както и климатизиран парк - идеален за горещите месеци в Дубай.

Определящите се за "луди по кучетата" специалисти в отглеждането на животни Санджив Дихман, Вон Пилей и Пол Соуърби, които "са изпитали мъката от настаняването на животните в развъдници и клетки", създават My Second Home, за да осигурят превъзходна грижа за домашните любимци в ОАЕ и техните собственици

My Second Home предлага петзвезден отдих, пансион, обучение и специални програми за релаксация за кучета. Планира се да бъдат създадени и помещения за котки.

Директорът и генерален мениджър Шон Паркър е един от най-уважаваните треньори на животни в региона, който отглежда и кучета-спасители.

"Разполагаме с множество различни апартаменти - от стандартни до луксозни, кралски и дори президентски", казва Паркър. "В по-големите ни апартаменти могат да се настанят до три кучета от едно и също семейство."

Четириногите гости на хотела могат да се възползват и от трансфери с лимузина до и от курорта, а апартаментите им да бъдат персонализирани с любимите им играчки и завивки. Собствениците поддържат връзка с любимците си чрез камера. "През деня кучетата са в училище, играят, упражняват се, преминават през различни обучения, но когато се приберат в стаите си през нощта, собствениците могат да наблюдават своите кученца на камерите", обяснява Паркър.

Разположен на площ, равняваща се на 18 тенис корта, курортът побира до 185 домашни любимци и предлага различни програми за развитие на поведението и обучение, както и салон за разкрасяване, където гостите могат да се насладят на преобразяване, преди да се върнат у дома.

Курортът вече е разширен и включва Little Gems - място за пансион, дневни грижи и отдих, предназначено за по-малки породи. След успеха на първия луксозен хотел, е открит втори в квартал Al Quoz в Дубай.