Романтиката не започва и не свършва на Свети Валентин. Всеки ден е подходящ да отделите специално време за любимия си човек, а ако обичате пътешествията, едва ли имате нужда от конкретен повод, за да поскитате заедно.

Италия от години се слави като една от най-романтичните страни в света, при това съвсем заслужено. Всеки си има нещо любимо там - храната, плажовете, изкуството, умението на италианците да се наслаждават на живота, без да бързат.

Ако отдавна (или никога) не сте пътували из Италия заедно и искате да видите някои от най-романтичните ѝ точки, разходете се с нас по картата на любовта на Ботуша.

Вижте снимки в галерия >>>

Таормина, Сицилия

Таормина, Сицилия

Снимка: iStock by Getty Images

Сицилия е различна Италия - по-сърдечна, хаотична, топла и страстна. Островът е перфектен за пътешествие както за прясно влюбени, така и за дългогодишни двойки, които обичат да зареждат отношенията си с тръпката на непознатото.

Самата Сицилия е пълна с невероятно красиви места, но ако търсите спиращи дъха гледки и романтика, която почти сладни, отидете в малкия крайбрежен град Таормина. По оживените му улици винаги има хора, от високите му части се разкриват панорамни гледки към морето, а в малките ресторантчета по стръмните улички ще можете да се потопите в богатата

Венеция

Венеция е класика за влюбени

Снимка: iStock by Getty Images

Венеция е толкова класическа дестинация за романтични пътешествия, че едва ли има нужда да се казва каквото и да било за нея. Плаването с гондола, разходката по историческите мостове и площади, срещите с вековното изкуство на един град, който живее свой живот - всичко това е само фон за специалното време, което ще прекарате с любимия си човек тук.

Пренаселеността на града с туристи е пословична и вероятно най-романтичното ви преживяване ще е онзи сладък момент, в който откриете своето любимо уединено кътче за двама - скрита от очите уличка или ресторант далеч от тълпите.

Тази година и Карнавалът се завърна за първи път от началото на пандемията.

Флоренция

Флоренция

Снимка: iStock by Getty Images

Флоренция е град за почитателите на изкуството - тук е една от най-големите съкровищници за скулптури и картини на Италия. Градът е еднакво вълнуващ както в центъра си около главната катедрала, така и погледнат отвисоко и отдалеч от Пиацале Микеланджело.

Още по-хубавото е, че Флоренция е столицата на Тоскана и оттук може да започне вълнуващо пътешествие сред хълмове, лозя и бутикови винарни, средновековни градчета и очарователни исторически села.

Позитано

Позитано

Снимка: iStock by Getty Images

Нахвърляните сякаш една върху друга къщи и улици на Позитано приличат на вградени в крайбрежните скали. Няма по-добро място за спиращи дъха гледки и романтични вечери по залез. Наемете си скутер и обиколете района за няколко часа, наемете лодка или прекарайте мързелив ден на плажа - градът сякаш е създаден за празнуване на любовта.

Рим

Рим

Снимка: iStock by Getty Images

Рим е град на изкуство, история и феноменална храна. В зависимост от това какво харесвате като двойка, в италианската столица можете да откриете буквално всичко. Едно от красивите места, на които си струва да бъдете по залез, се намира на върха на Авентинския хълм. Там алея под десетките дървета на Портокаловата градина ще ви изведе до едно от римските белведере с невероятна гледка към Вечния град. Идеална е както за пикник под сянката на дърветата, така и за романтична пауза по залез, за да се насладите на Рим, облян в меката светлина на скриващото се слънце.

Където и да е на червена Веспа

Обиколка на червена веспа винаги е добра идея в Италия

Снимка: iStock by Getty Images

За мнозина придвижването на червена Веспа, вкопчени един в друг, докато свежия бриз вее коси, рокли и ризи, може да е клише. Не и ако сте изгледали всички класически италиански филми или сте истински ценители на италианските класики. Веспата не е подходяща за дълги пътешествия, но спокойно можете да си наемете една за ден, за да отидете до някой близък град или да си направите пикник на плажа. Там, където може да се мушне Веспа, не може никоя кола!

Навили в Милано

Навили - кварталът с каналите в Милано

Снимка: iStock by Getty Images

Милано си има своята малка Венеция в квартала с каналите Навили. От двете страни на големия канал се редят вино барове, кафенета, арт магазини и галерии, а в страничните улички няколко пъти в месеца се провеждат различни базари. Ако харесвате романтичните традиции, вземете си катинарче и го закачете на някой от мостовете, които прехвърлят каналите.

Кастелсардо, Сардиния

Кастелсардо на остров Сардиния

Снимка: iStock by Getty Images

Италия има много места, които макар и не съвсем тайни, успяват да се запазят от приливните вълни на масовия туризъм. Остров Сардиния е едно от тях - остава далеч встрани от славата на Сицилия, но пази истински скъпоценни камъни, подходящи за романтични пътешествия за двама. Отделете си поне една седмица, наемете си кола и обиколете острова със собствено темпо. Непременно се спрете в Кастелсардо в някой слънчев следобед, където стръмните улички, цветни фасади и уютните ресторанти с маси на тротоара ще станат фон на едни от най-хубавите ви спомени от Италия.