Добрият куфар може да издържи години или дори десетилетия, така че е важно да изберете такъв, който ще ви служи вярно, независимо дали пътувате до далечна дестинация или шофирате до любимото си крайбрежно място. В идеалния случай вашият багаж трябва да подобри изживяването ви при пътуване, като побира всичко необходимо, без да става твърде тежък или труден за маневриране. И разбира се, трябва да е достатъчно здрав, за да можете да му се доверите, че ще защити и вашите принадлежности при всякакви условия. За да премахнем мистерията от избора на правилен куфар, ние ще ви предложим 10 неща, на които да обърнете внимание, когато разглеждате различни оферти.

Кои са 10-те неща, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате куфар?

Преди да започнем със съществената част, искаме още тук да направим една много полезна препратка към място, на което сме сигурни, че ще откриете перфектния за вас пътнически куфар. В https://www.obuvki.bg/aksesoari/kufari.html ви очаква огромно разнообразие от модели, които да отговорят по всякакъв начин на поставените от вас критерии. А те би трябвало да бъдат следните:

  • Лесно управление;

  • Различни равнини на движение на колелцата;

  • Изработка от водоустойчиви материали;

  • Височина, която да отговаря на вашето тяло, така че да не се налага да използвате допълнителни усилия;

  • Наличие на поне една преграда;

  • Наличие на възможност за заключване;

  • Оптимална тежест;

  • Размери, които биха били подходящи за всякакъв вид пътуване;

  • Подходящ цвят, който да отговори на вашите вкусови предпочитания;

  • Възможност за увеличаване на размерите му при необходимост.

Какъв куфар да изберем - мек или твърд?

Едно от най-важните неща е да изберем от какъв материал да бъде направен нашия куфар. Съвсем ясно е, че той трябва да се съчетава с цвета на маратонките, които сте си избрали в https://www.obuvki.bg/adidas.html, докато сте купували куфар. Но това далеч не е най-важното, защото трябва да запазим вещите си здрави и сухи. Твърдите куфари обикновено са по-сигурни и предпазват вашите вещи вътре в него. Въпреки това, твърдата обвивка може да се спука и по този начин да направи куфара безполезен. Това отново ще наложи закупуването на нов куфар за пътуване. Затова, ако пътуването ви се очертава през някое летище, то тогава сякаш ще бъде по-добре да изберете мек вариант. Така наречените Softshell куфари обикновено не се чупят лесно. Въпреки това, ако се намокрят, водата може да попие вътре и да намокри вещите ви. Също така куфарът може в редки случаи да бъде разрязан с нож от евентуален крадец, което вероятно е най-лошият сценарий. Ето защо оставяме избора напълно на вас. Това е ваше лично предпочитание, което трябва да отговори на вашите персонални изисквания, затова преценете внимателно.

Как да изберем куфар за деца?

Първо, трябва да сте наясно с допустимия си багаж. Повечето авиокомпании позволяват около 10 кг или само една бебешка принадлежност, напр. количка или кошара, или столче за кола, но не и трите наведнъж. Когато избирате пътен багаж за себе си или децата си, помислете за дълготрайна употреба с най-добрите характеристики, които ще продължат да отговарят на нарастващите ви нужди. И накрая, не забравяйте, че както всичко друго, така и качеството си има своя цена.

В случай, че ви предстои пътуване, ви препоръчваме да разгледате и статията "Модни аксесоари - преглед на модерните портфейли и чанти за него и нея". Сигурни сме, че тук ще откриете необходима за вас информация, която би оптимизирала максимално багажа ви. Подгответе се максимално най-добре и изживейте една незабравима ваканция с цялото си семейство!

*Спонсорирана статия