Както хората, така и кучетата имат различни съдби. Голдън ретривърът Кикър със сигурност е едно от четириногите с най-необикновен живот, което вероятно може да се похвали с повече приключения и високоадреналинови преживявания от повечето хора.

Причина за това е собственикът му - Андрю Мюс, който от няколко години го води със себе си из САЩ в търсене на най-предизвикателните места за скално катерене, сърф, сноуборд, рафтинг, полет с парапланер и какво ли още не.

Необикновената история на едно куче приключенец

Всичко започва, когато преди няколко години Андрю преживява тежка катастрофа, в която загива любимото му куче. Един от пожарникарите, които му помагат след катастрофата, му подарява ново кученце - голдън ретривър на име Кикър.

Тогава Андрю решава, че ще посвети живота си (и този на Кикър) на приключенията на пълни обороти.

Приключенският автомобил

Андрю, приятелката му Ашли и приятели прекарват две години, за да оборудват и пригодят за голямото пътуване приключенското си возило. Успяват да влязат в бюджет от 60 000 долара, за да постигнат машина, която обикновено струва няколкостотин хиляди долара.

Купуват високопроходим пикап за 10 000 долара, който със собствени сили трансформират в автомобил за пътешествия - нещо средно между джип и каравана. Той е техният дом и събира целия им багаж. Целият процес по трансформацията е подробно заснет и обяснен в YouTube канала на Андрю.

Куче на сърф и сноуборд

Когато машината е готова, тримата започват да пътуват от място на място в търсене на локации за практикуване на любимите си адреналинови спортове.

Кикър, днес на шест години, се чувства добре както на сърф, така и сред пудрата на някой висок склон или завързан за въжето за катерене на Андрю.

"Изглежда карането на сноуборд най-много му харесва. Просто се спуска по снега заедно с мен", разказва Андрю пред британското издание "Дейли Мейл".

Споделя, че кучето се е качвало на сърфа, но в крайна сметка предпочита да плува. "Цялата ми идея е той да е в безопасност, да е щастлив и да му е удобно", казва още Андрю.

Самият Андрю живее на пътя от 10 години. Първоначално има стар кемпер, купен на старо за 500 долара. Пътува и снима, като с това изкарва пари, за да преживява. През 2015 г. се случва фаталната катастрофа, при която загива първото му куче. Андрю споделя, че тогава осъзнава не само колко много хора гледат филмите му, но и колко силно им е повлиял. Получава силна подкрепа от непознати от цял свят и малко по малко се завръща към любимия си начин на живот.

Мечтите изискват жертви

Пред "Дейли Мейл" Андрю споделя, че този начин на живот изисква и жертви. Постоянното местене от щат в щат означава почти невъзможно поддържане на приятелствата, а преди година се разделя с приятелката си Ашли. Освен това изкарването на достатъчно пари, докато си постоянно на път, по думите на Андрю е много по-трудно, отколкото изглежда отстрани.

Съветът на Андрю?

Правете нещо, което ви кара сутрин да ставате от леглото!