17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здравей Веси, Ако си още в Непал и четеш тази статия, можеш ли да питаш Ринджи каква е тайната му за дълголетието? Благодаря ти предварително!

Каза, че требва да пиеш ракията винаги с мезе.

Тайната на дълголетието му ли ? Просто и логично казано: фактът, че е оставил по пътя към върха Проданов заедно с целия му багаж, не е издържал на темпото на нашия и се е върнал обратно !! Това е причината сега да си живее стареца до дълбоки старини, а нашия да е погребан под ледовете на 100 метра под върха, оставен без багажа си (може би е щял да оцелее, ако шерпа му беше от добре тренираните и беше с него) !!!

изкачи ли неговият еверест? ;)

Търсят внимание в очакване да им натиснеш минус като изсерят поредното си творение на блестящия си ум мъка нечовеша в цивилизования ни свят.

Друг свят, други хора, други ценности. Толкова ще кажа след като го прочетох. Някой от писалите преди мен - може малко да помислят преди да споделят с всички собствената си простотия, простащина или каквото там решите

И други българи са се срещали с този шерп в наше време, но тази се скъса да си прави реклама.

Едно време беше такава политиката, дори да се осе*еш, така го представят че да станеш герой.. Никой никога няма да разбере дали Христо изобщо се е качил на върха. Никой алпинист не може да разбере как някаква бутилка пада от някъде, след като уж е първи по този маршрут и над него няма никой, отделно че такава бутилка ако ти падне на главата или където ѝ да е директно те събаря, ако не те убие на място. Бутилките навремето тежаха по 4-5 кг. , това нещо засилено по лед и сняг, или свободно падане те трепе. Цялата експедиция е била в СССР стил, което не важи за алпинизма и е била една голяма глупост, като вземем предвид че повечето алпинисти са егоисти със страшно самочувствие и че не са се понасяли един друг, представете си каква е била атмосферата в 'колектива'. Половината експедиция е била от агенти на ДС, слушали са кой какво говори, вземали са само най-послушните на тези експедиции, имало е много по-добри катерачи, но не са отговаряли на критерия, партийния. И т.н.

Здравей Аз, приятно ми е да се запознаем ;).

Вижте му зъбките на този дядо! На неговата възраст повечето старци в БГ са с ченета. Разбира се ако имат пари да си го позволят!

Така е, който не си мие зъбките, пие и пуши, ползва изкуствени ченета.

Много интересно като правиш изкачване без кислород защо я носиш тази бутилка кислород, която пада и те удря така, че почваш да плюеш кръв? Как знаеш дали въпросния алпинист, който е сам никога не ползва бутилката с кислорода? Често ли се случва алпинистите да изпускат бутилки с кислород върху шерпите си и да не се връщат с тях като почнат да плюят кръв? Няколко въпроса за следващия път като посещава някой Ринджи.

Мисля, че преди години беше писано по въпроса. Бутилката е останала от предишна година от Югославската експедиция или нещо такова беше , нека знаещ да каже.

Написали сте ПродановА

Кухо шбно кпеле дава минус.Оправили са си грешката бе тпа свиньо