7 легендарни европейски замъка

Наследени от Средновековието, европейските замъци са обвити в завесата на легенди, предания и истински драматични събития

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кво ми дреме за кочините на разни путьовци, дали началото на колониализма и зверското поробване на три други континента, че чак ги хвалите?

имам впечатления само от Бран и Мон Сен Мишел - Бран е великолепен, Дракула дори не е живял там, любимият замък на кралицата след този в Балчик, разбира се. Там минава границата между Влахия и Трансилвания. В Мон Сен Мишел влязохме по време на отлива, а когато излизахме водата влизаше в двора на манастира.

Всички крепости и замъци на територията на БЪЛГАРИЯ са разрушавани според клаузите в мирните договори сключвани от руснаците с Османската империя, след всяко нахлуване на „братушките“ в българските земи...Оцеляла е единствено крепостта "Меджитабия" над гр. Силистра, защото нейният строеж завършва през 1877г. Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава земята на Българите с надеждата да ни затрие физически.

лайнар, не пиши лъжи. Всичките ни крепости и замъци са разрушени от помиярите турци още при падането на България под турско робство!

Османлиите са разрушавали всички крепости след като се озоват вътре във владяната територия. Това за всеки случай - ако тръгне бунт да няма готови крепости за бунтовнците. Затова там където са владели, ако има крепост, то тя е или била на границата на империята им или е построена след като на османлийте им е бит шута от територията. А крепости като Силистренската или Видинската са построени от самите османлии, когато границата се е върнала обратно и тези градове са станали гранични.

Хохензалцбург се намира в Залцбург и е само на около 300 км. от Виена, така че почти сте уцелили мястото, дебилни драскачи.

кое не ти пасна? Прочети пак статията.

прав си е човека - ти чети по-внимателно преди да "скачаш" : "...Хоензалцбург, който се извисява над Стария град на Виена..."

Вижте замъците по Лоара, всичко останало е леш!

това е най-добрата дестинация за мен - Париж, Мон Сен Мишел, замъците по Лоара, Ница, Монако, Монте Карло, Венеция

Шийнон, Мон Сеинт Мишел и замъка в Залцбург са вече отметнати. Следваща цел Бавария и приказния замък там :)

бих препоръчала този в Дувър. Уникален! Също не е споменат нито един по течението на Лоара. Невероятни места!