7 легендарни европейски замъка

Наследени от Средновековието, европейските замъци са обвити в завесата на легенди, предания и истински драматични събития

Обратно в новината

Коментари - 7 легендарни европейски замъка | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шийнон, Мон Сеинт Мишел и замъка в Залцбург са вече отметнати. Следваща цел Бавария и приказния замък там :)

бих препоръчала този в Дувър. Уникален! Също не е споменат нито един по течението на Лоара. Невероятни места!

Вижте замъците по Лоара, всичко останало е леш!

Хохензалцбург се намира в Залцбург и е само на около 300 км. от Виена, така че почти сте уцелили мястото, дебилни драскачи.

кое не ти пасна? Прочети пак статията.

прав си е човека - ти чети по-внимателно преди да "скачаш" : "...Хоензалцбург, който се извисява над Стария град на Виена..."

имам впечатления само от Бран и Мон Сен Мишел - Бран е великолепен, Дракула дори не е живял там, любимият замък на кралицата след този в Балчик, разбира се. Там минава границата между Влахия и Трансилвания. В Мон Сен Мишел влязохме по време на отлива, а когато излизахме водата влизаше в двора на манастира.

това е най-добрата дестинация за мен - Париж, Мон Сен Мишел, замъците по Лоара, Ница, Монако, Монте Карло, Венеция

Всички крепости и замъци на територията на БЪЛГАРИЯ са разрушавани според клаузите в мирните договори сключвани от руснаците с Османската империя, след всяко нахлуване на „братушките“ в българските земи...Оцеляла е единствено крепостта "Меджитабия" над гр. Силистра, защото нейният строеж завършва през 1877г. Преди 1877г. руският ботуш за 3 века 11 пъти преорава земята на Българите с надеждата да ни затрие физически.

лайнар, не пиши лъжи. Всичките ни крепости и замъци са разрушени от помиярите турци още при падането на България под турско робство!

И кво ми дреме за кочините на разни путьовци, дали началото на колониализма и зверското поробване на три други континента, че чак ги хвалите?

Османлиите са разрушавали всички крепости след като се озоват вътре във владяната територия. Това за всеки случай - ако тръгне бунт да няма готови крепости за бунтовнците. Затова там където са владели, ако има крепост, то тя е или била на границата на империята им или е построена след като на османлийте им е бит шута от територията. А крепости като Силистренската или Видинската са построени от самите османлии, когато границата се е върнала обратно и тези градове са станали гранични.