9 избрани ястия от новото Национално меню за туризма (видеа)

Баница със сладко от череши, Рачник, Родопски клин и Свиленградско малеби са сред вкусотиите, които ще опитват гостите на страната ни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето https://bit.ly/3hD7jNH

Не се ли разбрахме? Туризъм е мръсна дума и такова нещо вече НЯМА ДА ИМА! КонцЛагер до живот!

Посочените ястия са отвратителни! Кой болен мозък ги измисли? Никой нормален не би си ги поръчал! Ха - ха

"Свиленградското малеби", само дето не знаех, че е от Свиленград, е сред нещата, заради които и до днес сънувам кошмари, свързани с детската градина ... а вече гоня 50!

Ако съм турист , който не познава България и ми предложите всички тези БУЛАМАЧИ , дето и Българите няма да ги ядат ( а повечето не са ги и чували) , камо ли пък сегашните дето и на таратор се мръщят и не можеш да ги накараш една шкембе чорба да вкусят - Ще ми е първото и ПОСЛЕДНО стъпване в България !!!

Хихи... 9 ястия? И това навсякъде ли? Хахаха Нямате си и представа какво е туризъм, и как се развива

Показаното приготвяне на ястията няма нищо общо с това, което дават като краен резултат.

Направо съм потресен от менюто. Пъстърва за черноморско ядене. Родопите си имат пататник какъв е този болимач с ориз и сирене. Този ячен крем е добър за понички не за баница. Има толкова хубави автентични рецепти, но кой да ги намери?

Тези рецепти, до известна степен, разкриват защо сме на челни места в негативни класации свързани със сърдечно-съдовите заболявания. Хапвайте с кеф!

Така наречената "Саламура по дунавски" е Ломска рибена чорба "Саламура" и е стара влашка рецепта, популярна в населени места покрай Дунав. Среща се и по Тетевенско.

ХРАНАТА В БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ЛОШАТА ОТ ЦЕЛИЯ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ !!! ПОПИТАЙТЕ НЕКОЙ ЧУЖДАНЕЦ КАКВО НЕ МУ Е ХАРЕСАЛО В БЪЛГАРИЯ, ВАДНАГА ЩЕ ВИ ОТГОВОРИ- Х Р А Н А Т А!!!

tonk11

Ми няма как да му хареса храната на Слънчака.

Съпругата ми постоянно пита, какво харесват чужденците, идващи в София и те отговарят, че е точно храната, съответно повечето заведения и централната част на града. Над 90 процента точно това казват, сиреч Вие говорите наизуст, просто заради принципен негативизъм.

Аз очаквах, нещо по-автентично и ежедневно, с което да втрещим западния турист - алкохолик - като свинска пача, филия с лютеница или премиерска филия с мас ,или филия с олио и червен пипер от квасен хляб, сурова чушка пълнена със сирене , цял градински домат за ръфане със стръкове зелен лук или чесън, пръжки, дроб сърма ..ей такива автентични работи , а не меню, излязло от страниците на "Криворазбраната цивилизация" :))

Ако собствениците на заведения (и като цяло е туристическия бранш) и персонала им не спрат да гледат на клиентите като касичка, която ти е длъжна и която да разкараш при първа възможност - ако ще и шеф с 3звезди във всяка бутка да сложат - ще привличат единствено пияни англичани и руснаци.

Министерството на туризма в партньорство с Университета по хранителни технологии - Пловдив разработиха Национално меню, което ще се използва в туристическия отрасъл. Ама Балкантурист умря преди 30 години, бе!? Какво национално муню, какви 5лв?!

Тая саламура - чорба ли е? Ако е - защо рибата е на жар???

Поредната простотия! Кво меню? За кого? Набирала фенове? Вие луди ли сте? Такова дъно е цялато това фръцкане с някакви измислени ястия! Смях!