Коментари - Дръзкото и смъртоносно поклонение в един от най-високите изолирани манастири в света | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Градът се казва на български Халеб, а не Алепо.

Концепцията на Метеора е същата и е възникнала и осъществена по същото време - 10 век. "Стълпничеството" в този период е издигнато във висша форма на аскетизма.

Дира ?! Отново правите сензации с неграмотен превод ?! В православието няма “ордени” ?! Това не вие еритическия Римо-католицизъм !

Тоалетната е външна

Далече от изкушенията, но близо до винарската изба. Умни монаси.

Отказвали се от висчки светски удоволствия, обаче си имали винарска изба горе! (вориятно и барбекю ;-) ). Е, вярно, едва ли са успявали да прилъжат често по някоя монахиня горе, но иначе купонът си е вървял по план 100%!

като ни викаха запас! По цяла седмица "пазехме родината"... :)

Какво ли не прави човек понякога, за да избяга от лапите на жена си! А с винарната, молитвите са били особено ефективни! Изпадаш в безвремие, и извън времето, за неопределено време, и изобщо забравяш, че имаш жена.

Няма никакво значение в какво вярваш и какво казваш, а какво действията и реакциите разкриват като важно за теб. Как реагираш на хора и ситуации, особено когато те те предизвикват, е най-важния показател за това кой си ти. Отказът от материалното сам по себе си не те прави по духовен и по просветен.

и стойка под формата на буквата "Ф", и ѝ казват: "Ми той е горе на стълпа! Качи се да си го прибереш, ако искаш...". Мигом подвива опашка, ревва и вика: "Искате да ми кажете, че съм дебела ли???"

таблата и тесте карти, а може би и други "дребни" (и поради което не забранени от канона) удоволствийца...

избата трябва да е била долу, а не горе! Но явно са се оправяли някак си.. Предстои науката да открие как.

Преразказа през BBC и после през Дир е ужасен и профанен! Личи си, че е писано от хора, които нямат представа за духовeн живот, така чужд на Западния материален либерализъм.

''...за да станат свидетели на свиващата в спазъм всяка клетка гледка на монаси, увиснали от стръмния скален ръб.'' О неразумний и юроде!

Да не пускат Банкянския, щото молитвите му ще разрушат обителта, тъй като са еднокнижни.

Това са някакви противоестествени диващини!