Един ден в шотландска бъчварница (снимки)

Вижте, чуйте и усетете аромата на бъчвите, в които ще отлежават едни от най-добрите уискита в света

Обратно в новината

Коментари - Един ден в шотландска бъчварница (снимки) | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Бъчвата не се овъглява. Само се обгаря (опалва). Тя ако се овъгли, работата отекла, ще се разпадне.

Дядо ми правеше бъчви и каци. Огъня се пали вътре в бъвата и същевременно се сипва вода, за да омекнат дъските и набият обръчите.

" една бъчва може да се ползва до 60 години, като междувременно бъде прегледана и ремонтирана няколко пъти " Това всъщност зависи от предназначението на бъчвата и технологията на съхранение на съответния продукт, която те спазват много стриктно. В САЩ например за уиски бърбан се ползват винаги нови бъчви и само еднократно. В същото време за шотландското скоч уиски няма такива изисквания, според технологията и те изкупуват масово бъчви от бърбън за да ги ползват многократно.