Един ден в шотландска бъчварница (снимки)
Вижте, чуйте и усетете аромата на бъчвите, в които ще отлежават едни от най-добрите уискита в света
Обратно в новинатаКоментари - Един ден в шотландска бъчварница (снимки) | Trip.dir.bg
12:32 | 26.04.24
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
да уточним. (нерегистриран)
" една бъчва може да се ползва до 60 години, като междувременно бъде прегледана и ремонтирана няколко пъти " Това всъщност зависи от предназначението на бъчвата и технологията на съхранение на съответния продукт, която те спазват много стриктно. В САЩ например за уиски бърбан се ползват винаги нови бъчви и само еднократно. В същото време за шотландското скоч уиски няма такива изисквания, според технологията и те изкупуват масово бъчви от бърбън за да ги ползват многократно.
_stankow
Бъчвата не се овъглява. Само се обгаря (опалва). Тя ако се овъгли, работата отекла, ще се разпадне.
Xucap_ATL (нерегистриран)
Дядо ми правеше бъчви и каци. Огъня се пали вътре в бъвата и същевременно се сипва вода, за да омекнат дъските и набият обръчите.
НАЙ
Върху картата на Гугъл вече са нанесени 52 български места в Унгария
600-годишната загадка, която никой не може да разгадае
Този испански град е обявен за най-красивата тайна дестинация в Европа
Празник на самардалата възражда Нова Загора и привлича туристи
Хидропарк "Вятърните мелници" – красив оазис на половин час от София
Работодатели от туристическия бранш завеждат колективен иск срещу държавата
Летният сезон вече се превръща в мираж: Търсят се 50 000 работници
Дворци, суперяхти и срещи със звезди: Как супербогатите ще гледат Олимпийските игри в Париж
600-годишната загадка, която никой не може да разгадае
Гърция спаси 198 плажа от концесионери, чадъри и шезлонги