Как изменението на климата заплашва да затвори ски курортите завинаги

От швейцарските Алпи до Скалистите планини ски курортите се борят с последиците от изменението на климата. Как се адаптират към затоплящия се свят?

Обратно в новината

Коментари - Как изменението на климата заплашва да затвори ски курортите завинаги | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нито глобално, нито локално! Има само бесни и мръсни манипулации на климата с климатичните оръжия на психопатите! Арестувайте тях и ще спре всякакво "затопляне"! Абе, институциите, до кога ще чакате тия да се набеснеят бе, нали и вие ще изгорите!

Така сигурно квичи прасето затънало до уши в кал и лайна, че не са от него, а стопаните му ги сипват през оградата :) Тъпо малоумно племе плоскоземци!

Не се безпокойте, поне в обозримо бъдеще, тоест докато ние сме живи, няма да се променят много неща със ски туризма.

Поредният фейк нюз от хора с хоризонт на събитията от 5 години. И преди "парниковите" емисии е имало зими с по-малко сняг.

Едно лифтче може да те качи с цял километър във височина. Така, че не е никакъв проблем за зимните курорти, че няма да има сняг в тях. Ще пуснат линия до по-високото и за 20 минути си там. Ама затоплистите искат да всяват паника видите ли ще трябва да събаряме алпийските курорти.

Глобално затопляне е много по-добре от ледников период. При последния преди 10 000 години в Европа почти не са останали хора. Така, че радвайте се на топличкото. Че не се знае до кога ще е.

Имам известни познания по ски туризма и то от 2007 година насам. Та да ви кажа, че финансовия и банков сектор тогава вече бяха взели решенията си за финансиране на зимни курорти. Говоря за големи банки и вътрешно финансиране на европейски курорти. Та основното им решение бе /обобщено/: ДА НЕ СЕ ФИНАНСИРАТ /говорим за голямо финансиране/ на курорти ПОД 1900 МЕТРА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА.... проверете Dexia bank ...... Та кво ми говорите....Недалновидни собственици /или далновидни крадци/ мрънкат от " глобалното затопляне" видищ ли??????????????

За какво ни е сняг като бг зелените не дават да се строят лифтове. Е по витоша дават, по Банско не дават. Сигурно бизнесмените в Банско не кихат пара на Кръга Капитал и прокопи и за туй пропагандата тях удря

Всички швейцарци ако щат да се замоубият за да намалят парниковите газове, Китай ще отвори само за години въглищни тецове за 20 Швейцарии. Глупава и самоубийствена кауза.

У нас платените еколози по- голяма опасност! Като ти спрат кабинките и имаш в Банско само една: и да има и да няма сняг- все тая!

Така му се пада не колективния Запад

Това е супер яко ! Жалко само, че става много бавно. Да затварят час по-скоро !

Купувайте ваканционни имоти в Банско, Боривец и Пампорово. Има страшна възвращаемост :)) А цената на ски картите догодина 200лв за да не фалира оператора на пистите !

Не завинаги, а за следващите 15-20 000 години (докато отново не настъпи "зимата" в галактическата година на Слънчевата система)...

това никога не съм го разбирал и не ми е харесвало - да ходиш да мръзнеш няколко часа, чакайки за пистата или лифта, за да може после като влезеш в лифта или пистата - пак да мръзнеш.

Няма и как да го разбереш, любовта към природата и спорта носи някои неудобства. И аз не мога да разбера хората които седят цял живот на дивана и носят маски за да си запазят съществуването което се базира на пиене на 2 торби хапчета на ден, но уви, всеки с избора си.

Не напразно всекидневно ръсят тонове алуминий в небето.

Не познавам никой, който да обича да му е студено. А Вие?

Аз по-високо от жена не се качвам :)