Как социалните медии превърнаха пътуването в психично разстройство?

Те изобилстват с перфектни снимки от пътешествия. Но тенденцията #travelaesthetic е проблем и за дестинациите, и за пътуващите. Вижте защо

Обратно в новината

Коментари - Как социалните медии превърнаха пътуването в психично разстройство? | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората имат различни основания да пътуват. Някой пътуват, за да покажат социален статус, защото например техните приятели и колеги също пътуват. Други пък искат да постигнат висока бройка на посетени държави, та дори и да стъпят само на летището. Трети отиват някъде само за да си направят снимка, за да могат да я показват. Такива са пишман пътуващите. Те не обичат пътуването. А самото пътуване има смисъл, когато отидеш някъде с интерес от опознаването. Опознаване на географията на страната, архитектурата, културата, хората... Да биеш път цял един ден например, за да си направиш снимка в рая и бързо да се върнеш е глупаво - лъжеш другите, но по-лошото е, че лъжеш себе си. Лайковете са илюзия.

Храната си пропуснал :) Има такива попадения.... уникални места.. уникални вкусове....

Само човек, който не пътува би повярвал на розови снимки и Емили! Пътуването е планиране, вървене и изследване! И не, няма розови снимки :) И често хотелите не са лъскави като в каталозите! Само идиот би вярвал на подобни идиотии!

Обичам да пътувам. Най-обичам серйните пътувания!