Кое поколение пътува най-много и кое харчи най-много?

Според проучване на GOBankingRates две генерации се конкурират в пътешествията

Обратно в новината

Коментари - Кое поколение пътува най-много и кое харчи най-много? | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Х харчи най-много. Когато то пътува + като плаща пътуванията на Z...

Тъпи статистики на банкери.... Българскио пенсионер е най големио турист като немскио може да си позволи пътешествие до София два пъти годишно.

18-24 годишни пръдльовци от къде взимат пари да пътуват ? От мама и тате ли ? Ами затова 43-65 годишните не могат да пътуват. Елементарно

Най-хубавото нещо на пътуването е завръщането у дома.

Kафе и бира мога да пия и пред блока . Но френски и италиански замъци и палати с картини и позлатени тавани и мебели на които седели крале и благородници само с-у 15 Е вход ,гмуркане шарк кейдж клетки с 8броя бронзови 5м акули в ЮАР,яздене на 47 год слон в огромна Ботаниеска градина Нонг Нуч,гушкане на тигърчета и разходка със сп ийд боат за 30 $ сред острови с палми рифови риби в Тайланд ,или хеликоптерна екскурзия сред небостъргачи в Хонг Конг,плуване на върха на 18 етаж хотел със плочки от чисто злато на рууф топ басейн в Дананг Виетнам само за 100 $ нощувка НЯМА нито в моя спрял град Бургас нито в София нито където ида е било във България и за това ПЪТУВАМ за да преживея нещо РАЗЛИЧНО което няма другаде и като остарея да си пусна на 43 инч плазмата и да си гледам хиледите снимки от пътувания по света

НАЙ-са смешни тия дето ДАВАТ 600 ЛЕВА за нощувка във ВЕЛИНГРАД . В тоя измислен помашки град от селски тип НЕ виждам какво има че да си ЗАСЛУЖАВА такава сума о'кей гореща минерална вода ма гореща минерална вода за СПА има и на Варненския плаж при това БЕЗплатно а кво да кажем за ''БУКУРЕЩ ТЕРМИ'' само с-у 16 Е или 30 ЛЕВА вход за ЦЯЛ ДЕН влизащ в истински стъклен тропически РАЙ с 20.000 палми от Карибите и Тайланд огромни басейни с минерална вода аквапарк и спа процедури и добър хотел за 40-50 Е=100 лв А ся сравнете ВЕЛИНГРАД с БУКУРЕЩ известен като малкия Париж с безбройните паркове с езера ,модерни клубове и дискотеки с невероятни СЕКСИ жени .красиви сгради и музеи и перлата ''Букурещ терми'' няма място за сравнение

Аз съм от пътуващите. В детството ми родителите ми ни водеха на пътувания из България почти всяка събота и неделя. За мен пътуването е нещо, което ми носи удоволствие. Въпрос на домашно възпитание. И късмет, че родителите ми не са били еснафи, които трупат пари и използват отпуската си да ремонтират дома.

27 държави посетени до момента. Догодина ще станат поне 29.

Ей това е истината! Обиколила съм цяла Европа + няколко страни в Азия и Африка. Пътуването е задължително за отваряне на кръгозора! И безкрайно удоволствие! Успех и давайте напред!

"A защо поколението X не пътува толкова много?" Защото плащат/подържат за две поколения, родители и деца :)

Мъдрите хора намират мир дори в много трудни ситуации. Глупаците намират проблеми дори при много добри обстоятелства.” (източна мъдрост) Всички поколения имат задължения към деца и родители, но живеят в различни времена и при различни условия.

Явно не сте наясно с поколенията, за да обобщавате с ВСИЧКИ. Бумърите в общия случай нямат живи родители, а "децата" им са на 40+ г. Милениалите са или свободни електрони, или новоизлюпили се родители, а техните родители са във все още активна възраст. Z са тийнейджъри и младежи, които нямат ангажименти към родители. Алфа са деца. Х имат деца тинейджъри или студенти и родители пенсионери.

Попътувахме доста и накрая стигнах до извода, че няма никакъв, ама никакъв смисъл. Гъз път да види. 3 дена насам натам, за да пием кафе или бира на центъра на някой град. Защо да си го причинявам, като мога да пия кафе или бира в моя град? Смисъла е в преживяването, казват хората, но преживяването не е кой знае какво, след като си го преживял много пъти. :-)

Проблема си е твой, щом пътуваш единствено за да си пиеш кафето и бирата на друг терен.

е аз поне пия кафе или бира и виждам какво става наоколо, повечето не виждат дори къде са, правейки си неспирно селфита. :-) Ти за какво пътиваш? Да видиш историческия музей на някой град ли? :-) Не, че не опрахме и до там в някой градове, от нямане какво повече да се види, хахах :-)

Така е, копайте на село, гледайте краставици и домати, и правете ремонти на панелката, за да ви е винаги чисто и ново.

е по-добре домати, отколкото 3 дена път с камили за селфи в Дубай. :-) шЪ мЪ извиняват живеещите в социалните медии, ама ексхибиционизЪмът им е доста смешен. :-)

По-добре пътуване до Дубай, отколкото до София :) Винаги има "по-добро". Въпрос на гледна точка! Апропо, Дубай е уникално място и си заслужава повече от едно посещения.

не, за да видим пирамидите, фреските на Микеланджело във Ватикана и "Пиета" в "Свети Петър", да гледаме балет в Парижката опера или Шекспир в театър "Глобус", да се поклоним на Божи Гроб в Ерусалим, да се изкачим на най-високата гара в Европа и да видим ледниците на Швейцария, да разгледаме Ермитажа и Третяковската галерия, Лувъра и Версай, замъците по Лоара, а кафето - да, в най-старите кафенета в Рим и Венеция, 1710 и 1730 година, забравих най-красивата сграда в света - Парламента в Будапеща

Оооо, понеже заглавието звучи като въпрос, веднага отговарям. Поколението което има най много средства пътува най много и харчи най много. И аз като разполагам със средства обичам да пътувам и да харча, но за съжаление не ми се отдава често.