Коя е най-древната цивилизация в света?

Къде е възникнала първата цивилизация - в Месопотамия, Египет, или на друго място?

Обратно в новината

Коментари - Коя е най-древната цивилизация в света? | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На националните географици да се припомни за траките, за Варненската култура, за девня....лаици западни....

Не е зле да четете повече може и да гледате операция история с Росен Петров,ако вече сте забравили буквите.Културата от Градешница,Караново..Солницата Провадия...това е наука..толкоз ли сте неуки вече

В пещера Магурата има 26 букви на кирилица от преди ~42 хиляди години. Аре стегнете се...четете какво откриваме и какво откриват други историци и археолози за нас.

АЛООО МЛАДЕЖИ , ПИШЕТЕ ЗА ОТ ПРЕДИ 6000 г.! Варненското зобработено злато е на 8000 г. А това в с. Дъбене / Карловско/ на 7500г. Не споменавате или не знаете че на о- в Сардиния преди 12 000 г. Атлантите са предали своите знания на траките и заедно с половината тракийски народ тръгнали към страната Шамбала в Хималаите създавайки множество култури които тогава бележат скок в развитието си но после застиват на определен етап без напредък - Египет , Шумер , Асиро- Вавилон , Индия , ... И за наша радост това го казват италианците които изследваха Атлантските мегалитни структури на о- в Сардиния. Като гост в техните археологични експедиции е бил поканен нашият проф. Дамян Попкръстев които има много лекции в you tube по тази тема. Влезте там и го изслушайте какво разказва. Хубав ден! А на тези които не знаят но отричат античната история по нашите за ми им пожелавам - да са живи и здрави и дано се образоват скоро!

Забравихте за Украйна,къде по стара от макетата на 150000 г..нямало е още ни Адам ни Ева.

Иди се прегледай

Халколитна култура е най-старата цивилизация и е с поне 1000 години по-стара от Месопотамия. Това не са просто украшения - там има вложени множество геометрични познания, формули и зависимости. По-късно знанията им са пренесени в Египет.

Северна Македония е най-древната цивилизация, много ясно

Пирамидата открита в океана до Япония е на поне 8000- 10000г.

Естествено, че македонската цивилизация е най-древна. Открити са каменни плочи под останки от динозаври, с различни македонски имена - Блаже, Гордана, Йован, Благица, Ристо и т.н. Вероятно, по това време, преди 65млн. години, македонците са отглеждали някои видове динозаври като домашни животни. Безспорен факт, че македонската цивилизация съществува от поне 65 милиона години.

Да, вярно е. Също така е доказано, че още от тогава са използвали безжични комуникации, защото при разкопките не са открити кабели.

Не знам коя е най-старата, но виждам как ние сме се запътили към поредната. Какъв е тоя стремеж на човека към самоунищожение не знам. Чете го разбира го но не му пука , че всичко живо ще умре! Оръжията за унищожаване на сегашната вече са налични, въпрос на време е кой ще натисне копчето за рестарт .

И са писали на македонска кирилица, направена в Бел град!

Айде стига с това Варненско злато. Никой не спори, че е най-ранното обработено злато. Но за хората, които са го създали няма (почти) никакви данни. Все пак говорим за един некропол, т.е. гробище. Няма открит град, писменост и т.н., за да характеризираме хората обработили въпросното златото като "цивилизация"... И някой беше писал за ритони от варненското злато, дето дори сега не можели да им направят реплики... поне да си беше направил труда да види как изглежда въпросното съкровище и да спре да го бърка с това от кутията шоколадови бонбони "Амфора"...

некрополите, са три. останките на хората, са факт. тяхната материална култура говори за висок интелект, кастово разслоение, утвърдени традиции в погребалния обряд. общество, достигнало такъв етап на развитие, е цивилизация. да, няма жилища, но или не са открити още, или са били от нетрайни материали. но каменната стена в Провадия, си е факт. солта, е била златото на тези хора. няма финансиране на археологията, за да извади на бял свят целия блясък на предците ни. и още нещо-тези хора, са дошли от някъде, а къде е това някъде, тепърва ще се търси.

Защо не сложите варненската цивилизация?? Най-старото обработено злато, заровено преди 7 хил. години (доколкото знам не може да се каже кога е направено). Няма да съдя никого, но пък гордейте се, българи! Ще дойде време и нашата древна история трябва да се разкрие и разтълкува. От сведенията до този момент аз лично много неща не си обяснявам...

Най-старата... още не сме я разкОпали ! И даже не сме я закОпали .

Идете в Скопие тамошните историчари да ви покажат надписи на по 50к+ години и да ви обяснят подробно как стоят нещата.

Варна е най старата цивилизация. Елате в музея и вижте сами.

Kъде е шумер къде е Хиперборея

Как един не споменава за златното съкровище във Варна от преди 10 000 преди новата ера. Толкова съвършено че и днес доста трудно могат да направят реплика,за ритони от преди 5 хиляди години дума не споменава никой.

Варненския некропол? Обработено злато от поне 4500 преди Христа?

вижте всички факти за дунавската цивилизация, у нас тя е представена в Карановската могила...

Това го казвам аз. Древните//// Няма да ви се появят. Те ви дават живот. Знаете кой съм аз.

И аз да кажа -след Шумер всъщност е акадската империя, след чието разпадане се получават Асирия, Вавилон, Хетското царство и вероятно някъде там е и древен Израел

Македония, как къде! Срамота е да не знаете този всеизвестен факт. :-)