Край на билетите по 10 евро в "Райънеър"

Шефът на авиокомпанията Майкъл О'Лиъри обяви, че средната цена ще нарасне и ще е от 40 до 50 евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На практика ако пътуваш с багаж, няма разлика в цените на така наречените "евтини превозвачи" и останалите

Това са цени за лапнишарани- такива цени не съществуват за нормален клиент с нормална чанта или малко куфарче. След куфара започват да надграждат с други такси и билета набъбва на около 200 евро.

О, неразумний и юроде! Поради что се срамиш да пишеш на български език? "Лоукост" е "нискотарифен", глупако!

Един много голям проблем на новото поколение пишещи е, че не знаят добре български. Има няколко условия за овладяване на българския език - на първо място, обучение в семейството в ранна детска възраст, четене на книжки написани на жив, народен български език /например приказки/ от родителите в предучилищна възраст, ранно научаване на азбуката и развиване на способността за четене, след това четене на художествена и друга научно-популярна литература. Усвояването на наличното богатство на езика подпомага възможността за избор на най-подходящата дума или термин. Например, както в случая, ти се налага да употребиш думата "лоукост" . Знаеш английски и разбираш значението. Следва задаване на въпроса: Има ли синоними? Когато употребя думата "лоукост" колко души ще я разберат? Не издевателствам ли над по-старото поколение, които не са учили английски, а примерно владеят немски, френски или руски, или дори турски? Трябва да си задам и един принципен въпрос: Какъв е смисълът на писането на стати от мен? Да бъдат разбрани от 100% от аудиторията или да достигнат до ограничен кръг читатели /потребители?

Би било добре това да го прочетат преподавателите на студентите по журналистика в многобройните вече факултети и вузове.