Кукутени-Триполие - мистериозната цивилизация на Източна Европа

Проучвания в Молдова, Румъния и Украйна разкриват древни градове, създадени с напреднали строителни техники и обитавани от повече от милион жители

Обратно в новината

Коментари - Кукутени-Триполие - мистериозната цивилизация на Източна Европа | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Разбрах. Преди 2700 г. комунистите са унищожили една обещаваща европейска цивилизация. И оттогава е настъпило едно затопляне - не се трае ! :D :D

Narod bez istoria, ne e narod!!

Не вярвайте на украински историци. За сега само двама признават историята на Украина от преди 10- ти век. Това име е съвременна измишльотина. Хронистите от античността ясно са написали за Горна и Долна Скития , за Стара Велика България , документите се съхраняват и до днес но Малко се говори за тях. Украинците и руснаците ще измислят какво ли не само и само да не признаят приноса на българите в древността.

Всяко остаряло общество стига до матриархат. А матрирахатът унищожава обществото и то изчезва. Кръговрат. Винаги.

остаряло общество? то да не ти е организъм това?

Тя и демокрацията тръгва от тези ДРЕВНИ " Украинци " - Той затова и бика в небето гледа на Запад !!

Ако така безцеремонно и БРУТАЛНО се ПРЕНАПИСВА историята на човечеството , и то при положение че има и останали артефакти - Логичен е въпроса а как и колко пъти са пренаписвани СВЕЩННИТЕ КНИГИ , които определят морала на хората , за да се стигне до днешният им вариант - Колко неща са преиначени или скрити от хората ?!

кои свещени книги?

От всичките ви свещени книги, само една е автентична, щото е диктувана сравнително по-скоро лично от неграмотен тарикат, решил че това е начинът да издигне семейната си банда до завоевателски картел. Другите "свещени книги", на които кълват алтернативните глупаци са компилация, редакция, адаптация и цензура на всевъзможни предания, построени върху египетска основа и с всякакви елементи от бронзовата епоха. Много показателна е историята с Мария-Магдалена, която е била една от многото отхвърлени от "сборника" автори, но за всеки случай й е ударен и един черен PR. Неслучайно и споменатият по-горе тарикат решава да започне на чисто, щото батакът в християнството е бил голям по онова време и не е виждал перспектива в изобилието от християнски секти около него, та отишъл в пещерата първо да говори с Гавраил и да се разберат - ха, ха. Глупости на глупостите е всичко това, а историята е само с една идея по-достоверна. Историчарите да вземат да се поразмърдат и да се поинтересуват що тялото на сфинкса е раирано с алувиална ерозия, а непропорционално малката му глава не е и най-вече какво значи това.

аматьор-египтолог, яко :-D. Нали знаеш, че израелците са ги "думнали" в червено море, барабар с колесниците.

Кви израелци по онова време, бе, палячо... Направо IDF да беше казал, че били думнали някого.

Всичко бих дал да разбера докъде може да стигне човешката НАГЛОСТ , ГЛУПОСТ и НАИВНОСТ ! За последните десетилетия от ВСВ насам се извършиха чудовищни простотии , но това да се пренаписва човешката и световната история , минава всякакви предели ! Какво още остана : Че Христос е Американец , Рим е създаден от "демократично "Американско малцинство , а Цезар е правнук на Байдън - Или пък Зеленски е му е далечен роднина и това обяснява подкрепата и роднинството м/у Америка и Украина ?!

Ти да не си от тези дето съчиняват и пишат историята на останалите дето не знаят собствената си история, че толкова компетентно се изказваш по въпроса? Затова си толкова уверен , че ти единствено си прав и никой освен теб не е запознат с историята на света.

Не съм важен Аз , а е много важно какво ще учат децата ти един ден , и дали ТЕ ще знаят кои са ?! За да си спокоен , ще ти кажа само , че Моята е изпята вече !! Това е просто шега , а това Аз колко съм компетентен - Достатъчно , за да НЕ могат вече да ме ИЗЛЪЖАТ с поръчкови измишльотини , само да се промиват мозъците на хората !!

Ако не е тръгнало всичко във Вселената и най-вече човечеството от Македонците , значи е тръгнало от Украинците ! Всичко друго се върти около тях ! Те и климатичните промени са затова - Защото земната ос се е отклонила малко - Влиза през Украима и излиза от Македония ! Американците и Англичаните обаче да не усъмнат изненадани някой ден с информацията , че Английският език съществува благодарение на Украинския и ако някой се опита да отрече да не ми насочат Хаймарсите към тях ?!

И Молдова във война влиза , ще ги разкопаят тия статуетки сичките хем!

Изкукутения,населена от изкукали и триполови древни хора,чувал съм:)

Айде, започна обработката на електората за цивилизацията на древните укри.

Няма нищо необикновено в периодично изгаряните домове и цели селища, а на същите места след дълъг период построяването им отново. Тогава, поради невъзможността да се води ефективна борба с множество болести, при струпване на много хора на едно място е имало по често много повече пандемии, популации на паразити, гризачи и много други вредители, а в някакъв момент борбата с тези напасти става невъзможна. Огъня обаче унищожава всичко, а преселването на ново място предоставя спокойствие до достигане на същата ситуация. Така след известен период терена на изгореното селище се прочиства от вредители и при нужда отново може да бъде застроен. Още в късното средновековие силните на деня като гръцките колонисти, Русия, Австроунгария и други съвсем тенденциозно са укривали, възпрепятствали и фалшифицирали исторически сведения, с цел заличаване на следите от предходни цивилизации за да възвеличаят себе си като основатели, носители и разпространители на световната цивилизация. Така са успели да наложат собствените си интереси над останалия свят и извличане на сътоветните ползи от това. Макар много от информацията вече да е загубена безвъзвратно, със съвременните методи днес всичко това излиза постепенно на бял свят и тепърва ще научаваме все повече от истинската история, която се пише от историци, а не от политици.

Ако приемат и най вече признаят че е имало потоп всичко ще си дойде на място. Останки на световна цивилизация, която е съществувала преди потопа има на всякъде по света ,която е съществувала преди потопа!

На преразказ по картинка ви бие текста, аман от царичинщини ...

Да, на целия Балкански полуостров е процъфтявала напреднала култура, която реално е дала началото на Европа. Малко трябва обаче да посмалим броя на жителите (чак пък един милион, в онези времена, при това скупчени на едно място...). Също така, матриархат не е много правилна дума - това е обратното на патриархат, тоест, господство на жените над мъжете. В случая можем просто да кажем, че обществото е било егалитарно (без малък, управляващ елит, а по-скоро мрежа от естествени авторитети). Културата Варна у нас е забележителна с това, че там се вижда прехода/комбинацията между елитарно и егалитарно общество.

1200 къщи имал града... ти смятай по колко са били в къщата...

Еми, слагаме ги средно по десет човека. 1200 * 10 = 12 000? Както и да го въртиш, сещаш се...

Макетата са издигнали планините, а укропите са изкопали моретата! Сега стана боя обаче, европейците наследници на кого са наследници: - древните макета или - древните укропи

са някогашната Велика България...

Траки са! Как само ни лъжат и заличават историята ни!