Най-големият град в света - футуристичен рай с два свята

В Токио ще откриете древна култура, последни технологии, но ще срещнете и Монаха на токчета

Обратно в новината

Коментари - Най-големият град в света - футуристичен рай с два свята | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали щеше да липсва педерастията, ако я бяха пропуснали в статията? Как мислите?

Статия, пълна с глупости. Някакъв ресторант привличал любителите на бързото хранене, но преди това чакаш часове, за да попаднеш вътре!?

Яко! Аз бях там.

Ние учихме, че това е 25 млн. Мексико-сити....

Не съм сигурен, че същинско Токио е най-големия град. 37 милиона е Токийската агломерация - включва Йокохама, Кавазаки, Чиба, Нарита и още куп немалки градове на които даже не знам имената. За останалото - града е чудесен. Поне за посещение като турист. Препоръчвам на всеки който може, да го посети. Има от всичко и по много. Всеки може да си намери своята ниша в която да се чувства добре или нещото на което да се възхищава. Стигането до там е скъпо, но самият престой не е повече отколкото в град като Виена и със сигурност е по-евтино от Лондон.

Не споделям впечатленията ти, на мен не ми хареса. Прекалено урбанизиран и неудобен. Всичко е по "японски модел", естествено, как друго яче може да е, но това означава много аскетично, като самите японци. Няма никаква зеленина, градски магистрали на етажи, минаващи на метри от прозорците на жилищата и над реката. Архитектурата ужасно скучна и безразборна. Японците са си японци, те не са като европейците, трудни са за комуникация, въпреки, че са многовежливи и възпитани.

Доколкото си спомням от училище, най-големият град в света е Ню Йорк.

Бил си отдавна на училище. Може да сме набори, защото и аз така съм учил.

Сега е на 18-то място

Най-големият град в момента е Делхи. 4 милиона и половина повече от Токио. Токио е най-голям, но по агломерация - със сбора от по-малки селища около него.

А като агломерация най-голама е Гуанджоу-Шенжен-Донггуан Ма да има трясък в заглавието ;)