Община Царево глобява къмпингуващи на ”Корал” с до 1000 лв.

Такса “Смет“ или такса “Палатка“ събира Община Царево на къмпинг “Корал“, алармираха от сдружение “Да спасим Корал“.

Обратно в новината

Коментари - Община Царево глобява къмпингуващи на ”Корал” с до 1000 лв. | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези дето сега управяват навремето опъваха палатки пред партийният дом и никой не им събираше такса "курорт"? Затова пък сега те ни стрижат до кожа...

що му не еба майката на тоя кмет

малко са!

Всеки кеф си има цена. А да къмпингуваш, не значи, че трябва да си мърляч. Ми пазете бе, хора, тази природа си е наша. Какъв е проблемът да се плати таксата, дори да е грешно формулирана, ми нали искате другото лято пак да ви е чисто и готино. Жалко и дребнаво поведение!

Прав е кмета!За всяко удоволствие трябва да се заплаща! А и така ще се замислиш къде да си захвърлиш ненужната опаковка.

А браво на тогова!

какво е това диво къмпингуване с ток и вода и по три месеца. това го няма никъде по правовите държави. искате да живеете в такава но да не спазвате законите и да си правите каквото искате. е няма как да стане тая работа.

ПРАВ Е КМЕТА, А ТИЯ КЪМПИНГУВАЩИ СА ВАНДАЛИ И НАГЛЕЦИ, И МАЛКИ СА ГЛОБИТЕ!! ОЩЕ ПО 10 ПЪТИ НАГОРЕ!!!

Абсолютно адекватна реакция на общината. Елате да видите какво остава след няколко дневен престой на т.н. еко-летовници/които всъщност в повечето случаи са алкохолизирани псевдокултуртрегери/! То не бяха спасители на Корал, обединени за Корал, за да остани Корал..... И все дрипави мизерници, мечтаещи да бъдат тантуркати от останалите, и все с позата на високи интелектуалци, нямащи елементарно уважение нито към природата, нито към останалите хора.

И умиращи от желание хем да са на море, хем да се похвалят как са минали с 10лв/ден, защото са хитри.

Така и не разбрах. Някакъв кмет се разпорежда с частен имот, така ли? И някой плаща ли тея глупости,защото не виждам начин как ще ме накарат да платя "такса",а глоба очевидно няма как да издържи в съда. Та кметчето и полицаите дето обикалят с него да ги съдят за злоупотреба със служебно положение и да ги уволнят,че вместо да работят обикалят плажовете.

кмета Лапачев - лапа

така е навсякъде по света. И къмпингуващите трябва да заплащат такса. Отидете в съседна Гърция и ще видите същото

какво правите по осраното мутренско Черноморие???Бегом в Гърция!!!:)))

само така шибане до дупка .селските ,,софийски'' пръчки не искат да плащат а да си опъват катуна и да с....ат където искат.евала на кмета.

Селяко, вие осрахте София, сега ние ще осерем вас!

и този кмет е самозабравил се алчен тодорживковски малоумник! Как ще глобяваш 100лв за палатка бе прасе?!! Каква е тази туристическа такса, че стаята в добър хотел не струва толкова!

Дори хора с интелект под средния правят разлика между такса и глоба. До колкото се разбира от статията таксата е лев и дванайсет стотинки. Де и хотелските стаи да бяха по толкова. Интересно ми е ако дойда у вас без да си ме канил, и ти се изакам в хола ти ще ме изгониш като един самозабравил се тодорживковски малоумник, или ще ме поканиш да ти оакам и спалнята.

Само дето общината може да глобява собственика на имота, в който са разпънати палатките, за това че е обявил, че имота не се ползва, а той реално се ползва, но не и къмпингуващите там. Туристическата такса се дължи на общината от предоставящите услугата, а не от ползващите я. Т.е. задължена е фирмата-собственик на имота, а не къмпингуващите. И докато не се регламентира къмпингуването в закон, кмета на общината няма основание да глобява нито един къмпингар. Това вече е самоуправство и превишаване правата на административния орган. Разбира се, наложените глоби ще паднат в съда, но разноските ще се поемат от всички данъкоплатци в общината, а не лично от кмета.

Я да ми кажеш колко време ще прекараш в хотел на морето през сезона за 100 лева?