Коментари - Отливът на туристи вече се усеща на морето | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Пазете родината - почивайте в чужбина."рускa мъдрост

На фона на всички изказващи се, не че не са прави, напротив много са прави, но аз и тази година ще ходя на българското море, защото, колкото и да смятам пак ми излиза по-евтино и като спане и храна, но всеки си има различно разбиране за разходите, които ще прави, така че въпрос на гледна точка :)

Вече и руснаците не се лъжат, а?

И кой ни скара с руснаците бре Боко ?

Ами горките туристи(български и чужди) са прави да бягат от нашето Черноморие. То няма къде да минеш-навсякъде сергии с гащи и сутиени. Или мургави - роми крещят като луди и ти завират вмирисани "неща за ядене. УЖАС. Кметове спят(срещу заплащане) и не смеят да махнат тези сергии.

Ама снимката дето са избрали е хубава...

Окрадоха парите на държавата, направиха си хотели на морето, бетонираха го и сега искат да печелят като карат хората да "почиват" там. Обичам Поморие и ходя там, но напоследък морето е ужасно мръсно, с боклуци и пр., плажът и той с боклуци, водорасли, мухи, никой не го чисти! А концисионерът само прибира пари зашезонги и чадъри! Трагедия! А в Гърция нещата са на съвсем друго ниво! Могат си го гърците- гостоприемни, чисто море, перфектно! Харесва ми там и там ще отида!

Миналата седмица се върнах от почивка на гръцки остров. Цените доста прилично за това което предлагат. Плажовете и качеството на водата няма какво да коментирам. Шезлонг + чадър за 2-4евро в зависимост от какво си поръчаш. Места колкото искаш. Само за справка в хотела, който бяхме от 20 коли на паркинга 18 бяха с Бг номера. За това че беше на първа линия на плажа дори няма да коментирам. Хотелите по нашето Черноморие да си оправят цените и може да се напълят. Все пак да се съобразяват с това, което предлагат.

Тук е истинската реклама на българския туризъм!

bobsyn@

Сами са си виновни хотелиерите в България. Никой не ги е карал да презастрояват черноморието.

А дано фалирате всичките , ДАНО !

Ми никой не е луд да си къса нервите в тоя помиярник, чалгарник и мутрафонник... Сори!

Все повече.хора не харесват грозотилото Слънчев бляг. Затова пищят тези. Та това е прекрасна новина. Скоро предстои бутане на всеки трети хотел

Ол инклузив,Гърция 4+1 души 6 нощувки 1800 Евро!Безплатен паркинг,гарантирано място,безплатни чадъри,шезлонги,лигавини.И безплатно да ми предложат за Бг-то,няма да ида там,където се къпеш в лайна,няма къде да си паркираш колата,акоя паркираш,ще ти я откраднат,на плажа цигани-семкари,чадър до чадъра за базнословни цени,хранителни отравяния,менте алкохол,дебили-келнери,чалга,пияници,гледащи лошо изроди (на които ти се иска да покажеш какво може "старата гвардия"),лоши пътища,спиращ ток,лошо мед.обслужване.Просто "Сървайвър"! Мерси!!!

1800 Евро х 2 = 3600 лв. / 5 = 720 лв. на човек. Или 2 заплати за 6 дни. Браво! Супер-изгодно! :) А пътя? А джобни?...

Две заплати, но минимални. Едва ли някой работещ за МРЗ ще иде на море, не само в Гърция, а и в България.

абре математико а колко ще дадеш в бг за това ?? маи повече - така че сам сагласен да се закриват и да ходим в гарця там поне има условя и знаят да се усмихват а не като бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кой е виновен за намаляване на руските туристи.Оставете на страна блъфа ва Обамао,че Русия ще фалира.По данни от вчера записванията за Турция са достигнали 5 чмилиона , а за Гърция 1 милион.Черноморският бряг на север от каварна го отпшете от черноморския туризъм.Той вече вече се превлъща в полигон денонощно за стрелби на американските ни приятели .Кой Турист обича да лежи на плажа и над главата му да кръжат самолети и въртолети и да де стреля по цели в морето. Попитайте Гърция и турция биха ли предоставили една трета от морските си плажове за стрелбища на нато.Тома то може само Плевньо и Боко,които превърнаха България в 51 щат на САЩ.

Какъв щат ние сме им като полигон какъвто беше Папуа на Франция.Продават ни за шепа фъстъци и едно ръкостискане.

Намалете цените и подобрете обслужването. Всички собственици да идат до Турция да се учат как се управлява хотел.Не само да скубят и да нехаят за туристите.Те се са подвижна касичка.

Няма ло кой да им набие в тъпите хотелиерски кратуни как се прави туризъм. Цената е важна, но не е основното което ме кара да не стъпя на нашето иначе прекрасно море. Всички по долу го написаха, никакво уважение към българския турист, простотията е почти навсякъде, чалга, пияници, мутри, проститутки, кражби, никакакъв ред и организация. Ако събера пари пак съм в Гърция защото имам нужда от истинска почивка.

Тизи Nik а и за първи път 100% от коментарите са абсолютно прави.За пътви път просто няма какво да добавя,всичко е казано и то точно,вярно,без злоба,дори с тъга по хубавото ни море до преди да го присвоят една камарила от алчни мошенници.Всички ги знаеме кои са,няма нужда да им повтаряме имената.Да нека сега сами да се наслаждават на алчността си!

И тази година моето семейство ще похарчи парите си в Гърция. Вече сме резервирали 10 дневен престой - пълен пакет за около 1000 евро, на място с перфектни условия. Никога повече в мутрочерноморието. Дано доживеем да съборят всички бетонни джунгли и да направят строителство, подобно на мястото, където отиваме - забранено е на морския бряг да има хотели, по-високи от 3 етажа, много зеленина, места за паркиране, чисто и няма цигани и просяци.

да го духат на лайноморието

имам приятел,който преди 10 години работеше в хотел в Приморско.та приятелят ми правеше трансфери на туристи от летище Бургас и обратно.една нощ около 12 часа,по пътя за Приморско приятелят ми блъска излязъл на пътя кон.буса е доста изкривен, но на туристите за късмет им няма мищо.шофьорът веднага звъни на шефа.след 30 минути идва друг бус, за да извози туристите.но ,изненада с буса пристига и главния готвач,плюс помощник.за 2 часа коня е разфасован, а на другия ден изяден от нищо неподозиращите чехи. ето това е Българското Черноморие.

Не е българското черноморие това, а приятелите ти, които след сезона и на седемте езера да работят, пак ще разфасоват коне...

Е как да стане като чужденците плащат по 20-ина евра за олинклузив , а на нас искат 60 - 120лв. ???? От тази селяндурщина доволни остават гърците .. Ндаааа

Късно,много късно се усетихте за Родните Български Туристи...От "Слънчев Бряг"направихте "Слънчев Гроб"...Сега трябва да Събудите отново Бай ТОШО,за да ВИ ПОКАЖЕ как се правят тия неща.Ама ВИЕ нали сте и супер НЕКАДЪРНИ и МАЛОУМНИ нищо няма да ВИ влезе в ТЪПИТЕ глави...

А и родните ТУРИСТИ посетиха през годините и чуждите курорти и усетиха разликите. За това са безвъзвратно загубени и ще рекламират пред близки и познати все повече по доброто. Това не вещае нищо розово за мутрите. Жалко само за обикновенните хорица които преди препечелваха по нещо. Сега и те страдат . Ама покрай сухото гори и суровото.Съдба за всички ииии за България.

Последно бях на Златни Пясъци, преди 6 години. Хотела беше супер, храната също, обаче.... Шум 23 часа в денонощието, пияници от Европа и България по цяла нощ, на плажа рекетьорите прибираха по 28-30 лв за 3-ма души за чадър, шезлонги....! Иначе водата и плажа са супер, но мутрата си е мутра, държавата я няма там. Бил съм в Мексико, Карибите - никъде не се плаща за чадър и шезлонг. Гърция и Турция не все още но мисля да опитам. Кмета на Бургас направи тази година безплатни тези услуги, дано и други се сетят, но едва ли!

Отделно Златните Пясъци имат договор с някакви мутри за репатриране на коли от всяко едно място в комплекса. Няма знаци - щом не си на паркинг те вдигат и 60лв. Честито. В градовете поне има знак да не спираш заради паяка. Аз там няма да стъпя тази година.

Чета много коментари за Турция -обслужването било добро, храната била супер...,а защо никоя не каза ,че всички българки отиващи в Турция се връщат наани повечето и отзад?А,защото четат и мъжете,които плащат почивката!Е,да знаете мъже не е защото водата в Турция е по-чиста или обслужването на кой знае какво ниво ;)

Ами защото турците са джентълмени, уважават жената, чисти са и са рязани, което е по-хигиенично. Има какво да се учите!

От толкова много уважение после по две седмици ви шият анусите по поликлиниките.Лошо няма но нека назоваваме нещата с истинските имена никой не ходи в Анадола да си похапва баклава или заради двата басейна на хотела ;)

пауитиците инвестираха в батонираното черноморие и ся. искат възвръщаемос.... е да ама не.

Хайде научи се първо да пишеш и след това "пръскай" мъдри мисли в ефира.

С ТОВА СКАПАНО ОБСЛУЖВАНЕ, ДА ПЛУВАМ МЕЖДУ .. ЙНАТА ВЪВ ВОДАТА ЛИ ???? ИЛИ ДА ПЛАЩАМ НА МУТРИТЕ ПЛАЖНА ТАКСА ТАКСА ЧАДЪР И ТАКСА ЗА ПАРКИНГ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ ??! В ЧУЖБИНА НИКОГА ТУК ДА АМА НЕ !! ДОКАТО НЕ СИ ОПРАВИТЕ СКАПАНИЯ ТУРИЗЪМ НЯМА ДА ВИ ДОЙДА !!!!

Ами аз повече от 12 години не съм стъпвал на нашето море и не мисля и да го правя.Ходя си в Гърция.Но гледам има още мераклии да строят.Никаква поука, държавата трябва да спре това безумие, да се махнат огромна част от тия бетонни хотели и да се пази планината-в Банско и Разложко искат да направят това, което се направи на Черноморието.

Моето семейство няма да стъпи на нашето море никога!.Прогониха ни брадясалите,миришещи на пот и бира простаци-мутри на плажа,настръхнали да бият ако не им се подчиниш безприкословно и искащи за чадъра повече отколкото струва нощувката ни в хотела.Да тия човешки подобия ни показаха пътя към Гърция и Турция...

Хотелиерите да благодарят за очертаващия се слаб сезон на Плевню и тъпата герберска политика към Русия!

Не само руснаците напуснаха българските курорти. Всички ще ги напуснат. И българите даже. И това няма нищо общо с политиката. Единствената причина е лошото обслужване, отношение, цени и т.н. Собствениците на бетонените кули ще си летуват сами в именията си.

тиквоча да ходи на нашето море, той и плажа и морето ще запълни с големия си зъг.

Gal

Незнам какви поляци очаква госпожата в България. Поляците са в Хърватска, въпреки че е по-скъпо. Изгониха руснаците с големите си усти и сега се усетиха че се о...ха

Пиши им го смело и с големи букви - ОСРАХА - защото е истина и някой трябва да им го каже.

Имам приятели, които работят по ол инклузив хотелите в България. Те казват, че каквото остане от обяда например, се забърква в нещо ново за по-късно. В Турция, храната, която остава не се сервира отново, а отива за дарение. Мърсотията изобщо няма да я коментирам. Успех да ме привлечете на ол инклузив в България

Да така е, на моя колежка сина й работи лятото в кухнята на хотел от Златни пясъци, това което ми е разказвал направо ме е потресло. В Турция лично съм ги виждала, че остатъците се изхвърлят в големи черни чували и отиват на боклука.

Остатъците от месата ги правят на супа на другия ден.

Цените на хотелите по родното море хич не са ниски, въпреки че се води доста агресивна реклама , че всичко е с 20% по-евтино от миналата година. А турския "ол инклузив" в 4 звезден хотел е на светлинни години по- добър от българския. В Бг ни предлагат ниско качествени салами, а това което не се изяде на обяд се предлага на вечеря под различна форма. Отношението на персонала е под всякаква критика, а за чистотата на стаите да не говорим, като разберат че си българин въобще не сменят бельото и не чистят, същото е и ако отидеш на заведение, предпочитани са пияндетата от острова и всички чужденци, а ние се явяваме едва ли не като натрапници. Е заради това отношение няма да отида в България на море, може да дам същите пари, но ще е на друго място, където знаят как се посрещат туристи.

фъшкии на пясъка и във водата, смрад на гранясало олио и препържена цаца. в тази обстановка без руснаци и украинци няма кой друг да "почива"...НО ПЛЕВНЯТА ГИ ИЗГОНИ!

никога няма да почивам на нашто бетонно мере и да пълня джобовете на мутрите които построиха хотелите.не само руснаците и българите предпочитат турция гърция но не на нашто море.дикили-от 12 юни за седем нощувки с транспорт и ферибот 550 лв нещо да кажете.

Е как ще сравнявате нашите хотели с които и да е други? Морето ни е бетонирано, мръсно (както и плажовете), навсякъде рекет (чадъри, шезлонги, паркинг и т. н.), нелюбезен и неук персонал, гадна храна... Е с това ли се привличат туристи? Не, затова ги няма, а сега и българските изгубихте, селски тарикати! ;)

Туристите са се уплашили от рекламираната мечка Гризли , която броди из България , усвоените пари за рекламата не са били напрано , осигуряват места за българи !

Сравнението с Турция е просто смешно. 4* хотел на брега със страхотен вътрешен комплекс, 7 басейна, 2 ресторанта, анимация (ама истинска!!!) за деца и възрастни, ол инклузив, качествена храна (не боклуци като в БГ) - 5 нощувки = 500 лв. за двама възрастни + 1 дете (детето е безплатно. Това са цени за май.

...При това въпросният хотел е на първа линия...

моля да ми кажете курорта и местността, където се намира хотела - бих искал да ползвам подобна оферта. Бих помолил за името на хотела, но ще бъде реклама, нали?

Батихан в Кушадасъ. Говорим за месец май. През активния сезон е двойна, дори тройна цената. Но г-жата от статията обясняваше, че искала вътрешен туризъм през майските празници, тъй като цените били по-ниски от турските. Което си е откровена ЛЪЖА!

Kalin

Първо сравнението с цените в Турция не е реално.Вижте им хотелите и парковете около тях.Да не говорим ч е и повечето от тях имат и собствена плажна ивица където чадърите са включени в пакета.Другото вижте какво те предлагат като асортимент и многообразие в пакета ол инклузив и вижте какво е у нас.Не искам да споменавам обслужването какво е там и какво е у нас.Ако тези неща се оправят нямам нищо против да почивам в България но до този момент са само общи приказки и пожелания и нищо конкретно.Не може един немец да плаща самолет и престой у нас и аз да плащам повече от него за същия хотел същото време но без самолетен билет!

Абсолютно съм съгласна с Вас. Мой познат от Германия прави резервация за Елените и му излиза с 300 лв. по-евтино, включая и самолетните билети, отколкото на мен тук от Б-я със собствен транспорт. А относно комплексите в Турция с обособени паркове и собствени плажове, те въобще са на друго ниво, елате в Слънчев бряг, за да видите бетон до бетона.

Kalin

именно у на хотелите са сграда и нищо към нея.като луксозно общежитие чат пат има и басейн пред него.нищо общо няма с това което в турция или на други места по света.даже е обидно да се сравняват наще бетонни джунгли с.......

Хубаво е, че почиваме и в чужбина, но е хубаво да развием и вътрешния си туризъм, смята Иванова Значи Вие ще почивате в чужбина, а почивките във вашите хотели - за балъците от Булгаристан! Не, марси!

Бил развит вътрешния пазар. Да, хората получават човешки заплати, могат да си позволят почивка и естествено да изберат къде да бъде тя. С нашите доходи ( хотелиерите да се замислят какви заплати плащат на персонала си!) няма да има кого да привлечете. Петте процента имащи не стигат даже за луксозните "перални" по черноморието. Вътрешен пазар ще има когато българина( масовия) започне да получава по Гръцки заплати!

Да ги ожали човек собствениците от Сънито , гладни ще умрат .

Дори само по неграмотно написаната статия можем да съдим, че и в туризма претенциите ни са без покритие...

Въпросът не е само дали е изгодно да се почива на нашето море (но и за това мога да поспоря, защото в Испания в момента е доста по-евтино, например), а какво друго липсва тук. И ако искаме да привличаме туристи, без значение българи или чужденци, трябва да си обравим обслужването и да почнем да си чистим плажовете и водите, в които се къпем. На всички ни е писнало след море да сме със стомашно-чревни проблеми... И за строителство и обкръжаващата среда в курортите ни пак ли някой друг ни е виновен..?

Аз съм за развиване на българското черноморие, но не в този вид, който все повече го завладява. От няколко години почивам на каравана и съм очарована. Но не мога и да си помисля, че ще се завра в тези огромни комплекси които се застрояват по нашето черноморие - все едно си отишъл някое от ж.к. в София - ужасно е . Слава богу, че все още се намират и такива места като къмпинг Арапя, има такива комплекси, но те са сравнително далече и не дразнят окото, около морето каравани и на прилично отдалечено разстояние - бунгала. РАЗКОШ!

Ела в къмпинг Талата на Ситония - Гърция. Ще разбереш какво е къмпинг за 25Е за 4 души в каравана с климатик, печка пералня, хладилник и фризер, както и всякаква посуда и смяна на завивки и кърпи на 2 дни - това на вечер!

Боклуци, развивайте си родните курорти Дон Цецо ще подмогне Хърватия с едни 6 бона това лето:)))