17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шест тона пясък са един кубик, тази тъпотия е ненадмината

Само зимните бури сигурно "взимат" поне 6 000 000 тона пясък. После летните вълни връщат 6 000 000 тона. Природен цикъл.

_stankow

Когато една личност дегенерира до набеден "защитник" на природата, такива допълнителни негови недостатъци като дребнавост вече не правят впечатление, той е пропаднал човек ...

Eй голяма тъпотия бе майка му стара.6 тона пясък изнесли.Това е по-малко от половин кубик пясък.Какво е половин кубик пясък за сардинските плажове че чак водеща новина.Я който я е написал за наказание да сметне колко тона пясък има по всички сардинси плажове и утре да ниинформира с новината-1 (2 или колкото ги изисли) милиард тона пясък има по сардинските плажове.След което да докаже по безспорен начин професионализма си и да добави-това се равнява на 750 трилиона песъчинки.И накрая увод на статията-това е много ей.

Така е, но ако не санкционират износа на пясък, нали ще му падне цената.

Като се има предвид, че строителния пясък, който е от скални породи, сух, тежи около 1,6т/м3 а морския е с голямо съдържание на варовик (черупки) и е по-лек може да предположим, че 6т морски пясък е около 5 кубика. Грубо. Въпреки, че това не е много все пак са решили, че изнасянето му не е добра идея.

Пясъкът по плажовете на втория по големина италиански остров е ослепително бял, а на места - розов, което го отличава и привлича вниманието на почиващите. Гълфа половината е бял.