Загадъчната крепост Козник - стражът на Западните Родопи

Векове наред тя е пазила тайната си и малцина са били онези, които са знаели за съществуването й

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Информацията в статията е коректна, но снимките не са. Както е описано, крепостта е разрушена, а при разкопките се разкри около 50m крепостна стена с дебелина от 0.80 до 1.40m, като най-запазената част е висока около 1.60m. До обекта не може да се стигне по друг начин освен пеша. Има изградена екопътека с беседки за отдих. Но са нужни още средства за завършване на разкопките и социализация на обекта.

Подвеждаща статия!!! Снимките са от сръбска крепост със същото име и не съответстват с крепостта в статията. Дир.бг за пореден път публикуват фейкове!

Всички крепости на територията на БЪЛГАРИЯ са разрушавани според клаузите на мирните договори сключвани от руснаците с Османската империя след всяко нахлуване в българските земи...Оцеляла е единствено крепостта "Меджитабия" над гр. Силистра, защото строежът и завършва през 1877г.

Бил съм и на двете крепости и повярвай "Козник" е много по-красива, особено сега през есента. Природата около нея е приказна. Жалко, че снимките в статията са на друга крепост.