Всеки празнува 3 март според личното си усещане.

За едни националният празник е време да си припомнят героите от миналото, а за други - почивен ден, който им дава възможност да презаредят батериите с пътуване до някое красиво място.

Тази година 3 март се пада в сряда и около него няма други почивни дни, но ако си вземете още няколко дни отпуска преди или след деня на Освобождението, ще разполагате с достатъчно време за почивка - в България или дори на другия край на света.

Вижте пет места, до които можете да пътувате около 3 март, специално подбрани от туристическия портал NasamNatam.com.

България

Снимка: iStock by Getty Images

Ако искате да прекарате националния празник на родна земя, можете да си организирате еднодневна разходка до важни за Освобождението градове и да отдадете почит към загиналите за свободата. Копривщица, Карлово, Калофер, Клисура, Котел, както и Велико Търново са само част от възможните посоки.

Празникът може да е и повод да си подарите няколко дни за релакс в спа хотел - презареждане на батериите в средата на седмицата.

Ски курортите също са вариант, но имайте предвид, че е възможно образуването на опашки заради мерките срещу Covid-19 и очаквания голям брой посетители.

Цените за почивка в България около 3 март започват от 31 лева на човек и стигат до над 100 за нощувка в луксозни спа хотели.

Вижте всички възможности за почивка в България около 3 март.

Кения

Снимка: iStock by Getty Images

Кения отскоро е по-леснодостъпна - свързана е с България с директен чартър, от който можете да се възползвате и около 3 март.

Африканската страна предлага възможност за комбиниране на плажна почивка в района на Момбаса със сафари в някои от най-впечатляващите национални паркове и резервати, където животните от пустошта ще бъдат пред очите ви като в оживял документален филм.

Разгледайте възможностите за почивка в Кения.

Египет

Снимка: Unsplash

В началото на март прелетните птици се готвят за завръщане от южните земи, но ако вие сте изкарали зимата на студено, кратък полет до Африка ще ви се отрази наистина добре. Египет е идеалната дестинация за почитателите на комбинацията от плаж и история. Останките от Древен Египет са много по-впечатляващи, когато ги видите на живо, а ходенето боси по фин, галещ като коприна краката ви пясък ще ви зареди с добро настроение до края на зимата.

Почивка в идеалния за плаж Египет около 3 март може да ви излезе под 1000 лева за 6-дневен престой в 5-звезден комплекс в Хургада.

Разгледайте възможностите за почивка в Египет.

Доминикана

Снимка: iStock by Getty Images

Доминикана, една от най-търсените екзотични дестинации тази зима, ви очаква и през март с обещание за пълно откъсване от ежедневието. Карибската държава има божествени плажове, поръбени с палми, безкрайни възможности за практикуване на водни спортове, непокътнати от човешкото въздействие острови, много ром за пиене и салса за танцуване.

Разгледайте възможностите за почивка в Доминикана.

Занзибар

Снимка: iStock by Getty Images

Занзибар е още една гореща точка на африканския континент, която е свързана с чартърни полети от Българи. Слънчевият остров с едни от най-дружелюбните местни, които ще срещнете по света, е дом на плажни комплекси от мечтите - с крайбрежни вили, барове под палмите и нереално синьо море за плуване. Почивката на остров Занзибар е преди всичко за търсещите слънце през зимата, но няма да разочарова и почитателите на културата и природата с опциите за допълнителни екскурзии на място.

Разгледайте възможностите за почивка в Занзибар.

Вижте още актуални оферти за 3 март!