Международният авиопревозвач "Air France" представи обновения си списък с дестинации за зимния сезон 2021-2022 г. В него са включени 182 дестинации, на които ще акостира самолет на авиокомпанията, съобщи БТА.

До 23 от тях "Air France" ще лети за първи път. От международната организация залагат традиционно на къси, средни и дълги дестинации. За предстоящия зимен сезон ще бъде пуснат в експлоатация и нов самолет във флотилията.

Занзибар

Снимка: iStock by Getty Images

Допълненията към графика, както и запазването на вече утвърдените маршрути, са част от амбициозния план на авиопревозвача за възстановяване след тежките удари, които понесе целият бранш от пандемията, посочват от "Air France".

Сред новооткритите маршрути за зимния сезон са Занзибар (Танзания), Мускат (Оман), Коломбо (Шри Ланка) и Банджул (Гамбия).

Коломбо, Шри Ланка

Снимка: iStock by Getty Images

Занзибар се превърна в любима дестинация на много български туристи през миналата зима и очакванията са през тази година да се запази потокът от пътници към екзотичната дестинация в Танзания, като "Air France" ще изпълнява полет 2 пъти седмично. Останалите нови дестинации ще се изпълняват по 3 и 4 пъти на седмица.

Макар пандемията да започва леко да отшумява в световен мащаб, от "Air France"запазват политиката си да предлага гъвкави превозни документи.

От компанията позволяват на клиентите си да променят резервацията си напълно безплатно, както и да получат обратно парите си при отказ от пътуване.

За сигурността на пътниците от авиокомпанията въведоха и услугата "Ready to Fly". Чрез нея всеки клиент може абсолютно безплатно да провери дали разполага с всички необходими здравни документи онлайн преди да отиде на летището. Така се избягва струпването на голям брой хора по време на регистрирането за полетите, посочват от превозвача.