Медиите в Гърция отделят специално внимание на инициативата на България за създаване на общи туристически пакети за Балканите през следващата година. Прогнозират, че това ще увеличи значително туристите към региона, съобщава БНР.

Гръцките медии публикуват днес информация за инициативата на България по привличане на повече туристи с интегриран туристически продукт "Дестинация Балкани". Под заглавие "България и Черна гора се обединяват в областта на туризма" централните издания съобщават за договора между двете страни по сътрудничество в различни сектори на туризма.

Цитират българския служебен министър на туризма Евтим Милошев: "Туристите от презокеанските страни искат да посетят няколко държави в рамките на едно пътуване. Ако създадем общ интегриран продукт, Балканите ще бъдат значително по-атрактивни на световната туристическа карта", с което е съгласна и гръцката страна.

В информацията се посочва, че се водят преговори с Турция, Румъния, Молдова и Албания за реализиране на инициативата за общи туристически пакети.

Черна гора разчита на туристическия опит на България, за да се превърне в целогодишна туристическа дестинация, информират гръцките медии.