За първи път български хотели влязоха в каталозите за туризъм на най-големите австрийски застрахователни компании. Това каза в Бургас д-р Меглена Плугчиева, посланик на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСТ), пише БТА.

Тя обясни, че резултатите идват след впечатляващо представяне на България през март т.г. като дестинация за целогодишен здравен туризъм на голямо изложение във Виена.

Български бази - Грифид хотели и хотели в курорта "Албена", които предлагат здравословни програми с почивки вече са в каталозите на две водещи застрахователни компании в Австрия, отбеляза тя.

Хотелите вече имат посещения от австрийски туристи, но е важно в края на сезона да чуем каква е равносметката, какъв интерес има, каква е реакцията на австрийските гости, посочи д-р Плугчиева. Тя съобщи, че предстоят разговори с най-голямата организация, под чиято "шапка" са австрийските застрахователна компании.

Идеята е отново да се представим впечатляващо, отзивите на туристите да са добри, а рекламата на базите ни да продължи. Добре знаете, че когато престижни, сигурни, с много добър имидж застрахователни компании са включили вече български продукт, български хотели в своите каталози, това води до принципа на "снежната топка" и до включване на същите хотели и рекламата за тях и в други компании, заяви д-р Плугчиева.

Тя участва в 11-я Годишен конгрес на БСБСТ, който започна вчера в Бургас. Днес д-р Плугчиева говори по темата "Позициониране на България като дестинация за качествен здравен туризъм на пазари Австрия и Норвегия".