Туристите в архитектурно-парков комплекс "Двореца" в Балчик вече могат да се разходят с помощта на аудио гид "Разкажи ми". Уеб базираното приложение, е финансиран от Министерството на културата. "Двореца" е сред 100-те национални туристически обекта.

С дигиталния екскурзовод посетителите по-лесно ще се ориентират в дворцовата среда и ще научат за историята на всички знакови сгради в комплекса, който е паметник на културата, допълват от културния център.

"Разкажи ми" отвежда към вила "Тихото гнездо" - любим летен дом на някогашната румънска кралица Мария, нейния каменен трон, параклиса "Успение Богородично", Нимфеума, Моста на въздишките, Сребърния кладенец, Алеята на вековете.

Туристите могат да се "свържат" с аудиогида чрез активиране на специален код за достъп на собствения им телефон, поясняват от културния институт.

В рамките на проекта е изградена отделна безжична мрежа и всички забележителности в "Двореца" са обозначени с номера за лесно намиране при пешеходна разходка. Дигиталният екскурзовод разказва на български, английски, румънски и руски език.