Очаква се тематичният парк и курортът да отворят врати през 2026 г., след като през пролетта на 2025 г. ще бъде изграден парк за кемпери. С площ от 125 акра паркът с "американска тематика" ще бъде сравним по размер с Disneyland или Magic Kingdom at Disney World , твърдят от American Heartland.

"Смятаме, че този проект ще промени правилата за туризъм не само в Североизточна Оклахома, но и в целия регион", казва Кристи Адамс, изпълнителен директор по продажбите и маркетинга на проекта, пред CNN Travel. "Вече се срещнахме с няколко партньори в областта на туризма и сме развълнувани да започнем да популяризираме това допълнение към великия щат Оклахома."

Адамс заявява още, че дестинацията очаква да привлича повече от два милиона посетители в Оклахома извън щата всяка година.

В парка ще бъдат представени шест американски "земи": Great Plains, Bayou Bay, Big Timber Falls, Stony Point Harbor, Liberty Village и Electropolis. Ръководеният от Стив Хедрик проектантски екип включва повече от 20 бивши инженери и различни специалисти на паркове на Дисни.

Паркът за кемпери ще бъде със 750 места за кемпери и 300 къщички. Хотел с 300 стаи и закрит воден парк също са част от планираното развитие.