Туристическият и бизнес център на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Дубай разреши да отворят отново обществените паркове и позволи на гостите на хотелите да имат достъп до частни плажове, информира държавната агенция Емирейтс нюз ейджънси, цитирана от Ройтерс.

Емирството постепенно сваля ограниченията, наложени, за да се спре разпространението на коронавируса.

Дубай е най-населеното от седемте емирства на ОАЕ и смекчи на 24 април полицейския час до осем часа на ден и разреши ресторантите и търговските центрове да отворят врати с ограничен капацитет.

Сега обществените паркове са отворени за групи до пет души, оповести късно вчера Емирейтс нюз ейджънси. Гостите на хотелите трябва да спазват физическа дистанция на плажовете.

Трамвайните и фериботни услуги също бяха възобновени, а групи до пет души могат да практикуват развлекателни дейности на открити площи.

Джамиите, кината, обществените плажове и нощните клубове остават затворени.
Други емирства последваха примера на Дубай в смекчаването на мерките.
В столицата на ОАЕ Абу Даби някои молове отново отвориха, а в Шарях подновиха работа търговски центрове и ресторанти.

ОАЕ са регистрирали досега 19 661 заразени с Ковид-19 и 203 смъртни случая, втората най-голяма смъртност сред шестте страни от Залива. Няма данни за броя на случаите в отделните емирства.

ОАЕ обявиха вчера, че тестовете ще са безплатни за гражданите на емирствата, работещите в страната, както и за хората с увреждания, бременните жени и жителите над 50 години.