Гърция е сигурна дестинация за чуждите туристи, а представата за страната се оценява като положителна във Великобритания, Германия и САЩ, сочи изследване в три от най-големите туристически пазари, съобщава гръцкото издание "Имерисия", цитирано от БТА.

Имиджът на Гърция е особено положителен във Великобритания, Германия и САЩ що се отнася до привлекателността и сигурността на гръцкия туризъм, смятат авторите на изследването.

Според тях ако този имидж се запази, тогава може да са каже, че ще нараснат значително и перспективите за тазгодишния туристически сезон в Гърция.

Според това изследване Гърция остава особено желана дестинация, тъй като 33 до 38 на сто от запитаните във всяка от трите страни е заявил, че би искал да прекара ваканцията си през 2016 г. в Гърция. Преценява се, че тези проценти са по-високи от конкурентните на Гърция страна, като Испания, Италия, Франция и Турция.

73-80 на сто от запитаните смятат Гърция за сигурна дестинация. Процентът се оценява като по-нисък от този за Испания и Италия, но значително по-висок, отколкото този за Франция и Турция.

90 на сто казват, че не са повлияни от неотдавнашните терористични нападения в Турция, и че ще посетят Гърция. 40 на сто обаче отговарят, че са повлияни от бежанския проблем.
ИЗБРАНО