Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) взема "извънредни мерки" заради скока в резервациите за испанския остров Майорка, изпращайки джъмбоджетове да транспортират пътниците от Франкфурт, предаде Франс прес.

През последните месеци се отчита силно увеличаване на резервациите от германците, зажаднели за слънце, след като страховете от пандемията се поуспокоиха благодарение на намаляването на случаите и напредъка на ваксинацията в Европа.

За да отговори на търсенето, Луфтханза ще замени 215-местния самолет Еърбъс А321 (Airbus A321), който обикновено обслужва маршрута Франкфурт-Майорка с 364-местен Боинг 747-8 (Boeing 747-8).

Огромният джъмбо джет, наричан "Кралицата на небесата", е най-големият самолет във флотилията на Луфтханза. Обикновено този тип машини летят по трансатлантически маршрути, но повечето от тях бяха спрени от движение заради пандемията.

Джъмбо джетът ще се използва четири уикенда през юли и август, когато е пикът на летния туристически сезон в Европа.

Майорка е сред най-популярните туристически дестинации сред германците и понякога островът шеговито бива наричан "17-ата германска провинция". Преди пандемията той бе посещаван от около 5 милиона германски туристи всяка година