Прогнозата за следващите няколко дни в Бургас е за слънчево време и спокойно море - идеални за пътешествие в Бургаския залив.

Новият общински кораб "Бургус" отговаря на всички условия за извънсезонен превоз на пътници и продължава с туристическите пътувания при благоприятни метеорологични условия. В уютната му и модерна закрита палуба, туристите ще могат да се насладят на едно невероятно приключение по море до остров Света Анастасия или Ченгене скеле. И двата туристически комплекса работят и очакват своите посетители.

Кораб "Бургус" отплава от "Магазия 1" в следните часове:

- до Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" - в 10:00 и 13:30 часа;

- до Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" - в 11:00 и 15:00 часа.

Плаванията през месец ноември са на преференциални цени за двупосочно пътуване - 12 лв. за стандартен билет и 9 лв. за ученици и пенсионери.

Желаещите да пътуват задължително трябва да направят предварителна резервация. Резервации се приемат всеки ден от 9:00 часа на телефон 0882 004 124 или на е- mail [email protected], като е необходимо пътуването да се заяви най-късно до 17:00 часа на предходния ден.

Билети могат да бъдат закупени на гише от Туристическия информационен център, който се намира във фоайето на "Магазия 1". Възможни са и картови разплащания.

Посрещането, изпращането на пасажерите, престоят на борда на кораб "Бургус" и в туристическите комплекси ще се извършват при спазване всички противоепидемични мерки и разпоредби.