Никога не опознаваш един град, докато не го откриеш през нощта, твърдят опитните пътешественици. Ресторантите и баровете са изпълнени с хора, сградите или небостъргачите са осветени в цялото си великолепие...Нищо не може да се сравни с блясъка на града, когато слънцето залезе.

Очевидно не само познавачите споделят това мнение - специалистите по пътувания на дълги разстояния Travelbag съставиха списък с градове по света и в Европа, които са най-красиви за разглеждане след като се стъмни.

Токио

Снимка: iStock by Getty Images

Критериите им за класиране на най-живописните градове за опознаване през нощта включват броя на хаштаговете в Instagram, споделени на всяко място, нивото на светлинно и шумово замърсяване, както и доколко безопасно е да се разхождаш на всяка от дестинациите през нощта.

Загреб

Снимка: iStock by Getty Images

Със своето светлинно шоу и емблематични небостъргачи Дубай се нарежда на първо място като най-живописния град в света през нощта, следван плътно от осветения в неонови цветове Токио. В Европа Рейкявик заема първото място благодарение на ниските нива на светлинно замърсяване. Независимо дали става въпрос за светлините на града или за звездното небе, ето кои са най-живописните градове в света и в Европа за разглеждане през нощта според Travelbag.

Топ 10 на най-живописните градове през нощта в света 

Дубай, Токио, Сингапур, Маскат (Оман),Ню Йорк, Хирошима, Киото, Сидни, Абу Даби, Тайпе

Топ 10 на най-впечатляващите градове в Европа през нощта

Рейкявик,  Дубровник, Хелзинки, Виена, Загреб,  Сан Себастиан, Мюнхен, Вилнюс, Мадрид, Лисабон

Дубровник

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images

Снимка: iStock by Getty Images