Кризата с липсата на чуждестранни туристи и невъзможността това да се компенсира от българските доведе до спад в цените на нощувките по Българското Черноморие.

Докато в предишни години ранни записвания се правят обикновено до края на май, тази могат да се открият специални цени за ранни записвания, валидни до края на юли, коментират от туристическия портал NasamNatam.com.

По данни на сайта, базирани на предлаганите хотели и броя на резервациите, най-голям това лято е интересът към all inclusive и семейните хотели в Созопол, Царево и Златни пясъци.

Много от хотелите предлагат специални отстъпки за тези, които решат да прекарат повече време на морето. На много места се предлага оферта 7 нощувки на цената на 6 и 14 нощувки на цената на 12.

В същото време много от комплексите имат политика за минимален брой нощувки по време на летния сезон, като обикновено те са между 3 и 7.

Северно Черноморие

Албена традиционно е предпочитана от семействата. В курортния комплекс цените на нощувките започват от 40 лева на човек за 3-звездни хотели и от 75 лева за 4-звездни.

Нощувка в Балчик може да ви излезе около 50-60 лева на човек, от толкова тръгват и цените в Св. св. Константин и Елена.

На Златни пясъци традиционно най-високи са цените до края на август, но и тук могат да се намерят промоции и намаления, дори и във високия сезон (например специални по-ниски цени при настаняване на двама възрастни с едно или две деца). През юли и август двойна стая на база all inclusive в курорта започва от около 60 лева на човек и може да достигне до над 160 лева на човек според категорията и екстрите в хотела.

Южно Черноморие

Созопол е едно от най-оживените места по Южното Черноморие с огромно разнообразие от места за настаняване в стария и новия град. Ако резервирате почивката си за първите дни на юли, може да намерите оферти и за 35-40 лева на човек в двойна стая. В по-висока категория хотели цените надминават 100 лева на вечер за един човек.

В Слънчев бряг също могат да се намерят сериозни намаления, като на места ранните записвания в курорта продължават до средата на юли, а отстъпките достига до 35% от цените през високия сезон. Нощувка със закуска или без изхранване може да ви излезе около 50 лева на човек, но ако държите на all inclusive, ще трябва да приготвите поне по 80 лева на човек.

Ако изберете семеен хотел в Несебър, нощувката може да ви излезе и под 30 лева на човек дори през юли.

В известния с луксозните си хотели, заведения и барове Свети Влас можете да нощувате за 25 лева на човек в началото на юли, ако не държите в цената да е включена храна. За all inclusive ще ви трябват поне по 120-130 лева на човек.

В Царево цените за юли и август в големите комплекси започват от 70-80 лева на човек в двойна стая, а ако държите на all inclusive - от 120-130 лева на човек.  

Разгледайте стотици хотели по Българското Черноморие с топ цени и намаления ТУК >>>