След сериозното пренаселване на Венеция, което се очаква и това лято, все повече хора търсят алтернатива и малко по-добро място за почивка.

Венеция със сигурност остава един от най-посещаваните градове, без значение дали има дневна такса. Италианските домакини вече се борят с туристическия авангард, но много други гости на страната се ориентират към други градове, поради простата причина, че Италия не е само Рим и Венеция.

Погледите са насочени към градчето, което носи името "Малката Венеция". Това е и най-добрата алтернатива, а ако искате да отидете там, потърсете Тревизо.

Италианският град се намира в Северна Италия и може да се похвали с достатъчно каменни мостове, красиви гледки и сериозно количество канали. Lonely Planet го описва като място, което предоставя "автентична разходка в средновековието".

Снимка: iStock by GettyImages

Има причина, Тревизо е опасан от градски стени, калдъръмени улички и още много други важни елементи за вашата почивка. За разлика от другите популярни градове, посещавани достатъчно дълго, Тревизо е практически равен и позволява прекрасна разходка с велосипед - няколко компании предлагат наемането на такъв.

Климатът в града е умерен, но през лятото живакът може да тръгне нагоре. Най-доброто време за посещение е между юни и септември, а през август температурите достигат до 29 градуса по Целзий. Катедралата на града датира от VI век. Легендата разказва, че местната управа е отказала да завърши камбанарията, защото не иска тяхната да бъде по-висока от тази във Венеция. Има три налични градски порти - Порта Алтина, Порта Санти Куаранта и Порта Сан Томасо.

Препоръчваме да обърнете внимание и на Fontana delle Tette - това е фонтан, който пръска водата си от зърната на гола женска статуя. Именно това може да бъде разглеждано като следващото забавно място за постове от социалната мрежа.

Почитателите на просеко ще трябва да се подготвят за посещение на близките градски възвишения, необходимо е. Тревизо предлага разходка до планините на просекото, следвайки пътя на просекото.

Снимка: iStock by GettyImages

Пътят тръгва от Конелиано до Валдобиадене - един от най-старите маршрути на виното, които се поддържат от ветровете, слънцето и грижата на различните винари. Тревизо е любимото място на богатите венецианци и в покрайнините на града може да забележите някои особено красиви вили. Местните препоръчват да посетите Villa di Maser. Създадена е от Андреа Паладио и днес се смята за част от световното наследство на ЮНЕСКО. Цената за посещение е 9 евро.

Тревизо може да се похвали с изключително добра кухня, пресни продукти и традиция. Не пропускайте аспержи с варени яйца, пригответе се за традиционно италианско сирене, което често се предлага със зехтин, а към това ще добавим лазаня и ризото. Тревизо е столицата на тирамису, първото е било сервирано тук през 50-те години на миналия век.

Снимка: iStock by GettyImages

Почитателите на просеко имат възможност да си наемат шофьор и да обиколят някои от най-известните винарни - регионът разполага с повече от 100 такива и всяка една се хвали със своята уникалност. Препоръчани са Ca`Salina и La Tordera. Почитателите на екстремни спортове могат да карат колело и каяк в близката река. Ако разгледате картата, някои от каналите на Тревизо могат да ви закарат до Венеция, ако това е вашето приключение.

Тревизо има какво да предложи, хвали се с уникален италиански стил и може да достави пълноценно италианско изживяване. Венеция може да има своята уникалност, но не може да бъде Тревизо по автентичност и начин на живот.