Правилата за пътуване със самолет покрай пандемията правят някои хора особено изобретателни в заобикалянето им.

Вдъхновен от шпионските филми или лишен от други идеи, мъж от Индонезия с положителен тест за COVID-19 се дегизирал като жена си, за да се качи на борда на самолет, съобщават местните медии, цитирани от "Си Ен Ен" и "Форбс".

Мъжът облякъл никаба на жена си (дълга дреха, покриваща цялото тяло и лице освен очите) и представил нейната лична карта и нейния отрицателен PCR тест, за да може да се качи на борда на вътрешен полет от Джакарта за Тернате.

Най-изумителното е, че мъжът почти успял в шпионското си начинание. След като успешно преминал всички проверки на летището в Джакарта, той направил стратегическа грешка. По средата на полета влязъл в тоалетната с женските дрехи, преоблякъл се и излязъл с мъжки. Наблюдателна стюардеса видяла трансформацията на пътника и информирала властите на летището, които очаквали мъжа и го задържали за нарушаване на протоколите за коронавирус.

Опитите да се измамят самолетните компании са многобройни, но рядко са успешни. Преди месец видео в социалната мрежа TikTok показа как жена успявава да се качи с една допълнителна чанта на борда на самолет като се преструва на бременна.

През 2010 г. млад китаец влезе в световните новини, след като се дегизира като възрастен бял мъж, за да се качи на полет от Хонконг до Канада. Той е заловен, след като по средата на полета влиза в тоалетната и маха силиконовата си маска.