Възможностите за пътуване за морска почивка в чужбина без PCR тест се увеличават с всеки изминал ден.

След Румъния и Албания, всички ограничения и изисквания за преминаване на границата отпадат и за българите, желаещи да почиват по плажовете на Черна гора.

До 18 юни 2021 г. от българските граждани, които влизат в Черна гора, не се изисква да представят какъвто и да било документ, свързан с COVID -19. Това се отнася и за лица с дългосрочно или постоянно пребиваване в България, както и за останалите чужденци, които 15 дни преди датата на пътуване са били в нашата страна.

Мерките в Черна гора срещу разпространението на коронавируса се актуализират всяка седмица. През изминалата седмица властите добавиха като възможност за влизане в страната и представянето на документ за пълна ваксинация срещу вируса. През тази седмица за българските граждани ще отпаднат всички изисквания, свързани с пандемията, на граничните пунктове на Черна гора.

През май Черна гора обяви още две мерки в подкрепа на туризма си - безплатен PCR тест за всички чужденци, на които се изисква такъв при завръщане в страната им, както и безплатно лечение на всички туристи, които се разболеят от COVID-19 по време на почивката си в страната.

Цените на пакетните почивки в Черна гора започват от 233 лева за програма с автобус и настаняване в хотели 2 и 3 звезди. Най-добрите оферти за почивка и екскурзия в Черна гора вижте ТУК >>>

От съседните ни страни Сърбия и Северна Македония също не изискват представяне на отрицателен PCR тест или други документи за преминаване на границата.