Падналата нова снежна покривка през последните дни достига до и над 2 метра в големите курорти - Банско, Боровец и Пампорово. Оттам са обнадеждени, че това предвещава дълъг сезон за почитателите на зимните спортове.

Пампорово

До 190 см е снежната покривка в Пампорово, като заради добрите условия ски сезонът ще продължи и през април, съобщават от Туристическия център в курорта.

Условията за ски са отлични, отворени са 16 писти и 12 лифтови съоръжения. Дни преди настъпването на астрономическата пролет, в Пампорово има достатъчно сняг за продължаване на ски сезона и през април и се очаква пистите да предоставят подходящи условия поне до 10 април, уточняват от курорта.

Боровец

В Боровец отбелязват незапомнената снежна зиа с нощно каране всяка вечер до 19-ти март. След 20-ти март, нощното каране ще работи всяка сряда, четвъртък, петък и събота.

Банско

В Банско през последните натрупа около 2,5 м сняг. Всички писти и лифтове работят, като от курорта очакват сезонът да продължи до средата на април. Посетителите трябва да внимават и да карат само по означените писти, тъй като заради натрупалия нов сняг извън тях има лавинообразни места.