Мнозина избират да се откажат от алкохола - избор на начин на живот, който променя не само начина, по който празнуваме, но и начина ни на пътуване. И макар че където и да отидете, можете да намерите срещи с трезвеници, групови екскурзии без алкохол и вечери без алкохол, някои дестинации естествено са по-добри за предпочитащите безалкохолни алтернативи от други.

И така, чудите се къде да се отправите на следващото си детокс приключение? За да открият държавите, които са подходящи за трезвениците, ново проучване на рехабилитационната клиника Lantana Recovery разглежда броя на благоприятните за трезвеници дейности, консумацията на алкохол на глава от населението, цялостната оценка на здравето, обществената безопасност и законите за алкохола. След това на всяка дестинация е дадена оценка от 100 точки, която е използвана за определяне на крайната класация.

Исландия се нарежда на първо място в класацията за най-трезвомислещи страни в света! Тя получи впечатляващи резултати по отношение на благоприятните за трезвеници дейности и нивото на обществена безопасност.

Италия се оказа държавата с най-малко хора, страдащи от алкохолна зависимост, и получи най-нисък резултат за разпространението на алкохолната зависимост - едва 0,6 %, и зае второто място, а Норвегия се класира на трето място с най-висок резултат за броя на законите за алкохола. Всъщност Европа зае шест от първите 10 места. Вижте кои са най-трезвите нации.

Това са 10-те най-добри държави за предпочитащите безалкохолни напитки 

Исландия, Италия, Норвегия, Дания, Япония, Швейцария, Австралия, Сингапур, Нова Зеландия, Нидерландия