Ако сте решили да пътувате през септември и бюджетът е водещ при избора ви на дестинация, проучване на сайт за настаняване подрежда най-евтините и най-скъпите градове, поне що се отнася до цената за нощувка, която ще платите.

Според някои данни през септември градските хотели са с най-високи цени.

В изследването на британския портал Cheaprooms участват само места за настаняване до три звезди, които са разположени в централните части на градовете.

Подредбата на най-скъпите градове е направена на база на най-ниската възможна цена за настаняване в такъв хотел в периода 1 - 30 септември 2021 г.

Номер едно едва ли ще сюрпризира някого - в швейцарския град Цюрих ще ви се наложи да платите най-много за тризвезден хотел в центъра - поне 113 паунда (около 130 евро). Може би изненадващо настаняването в германския град Хамбург е по-скъпо от исландската столица Рейкявик, а френският град Бордо изпреварва Париж.

Цените в Лондон бележат значителен спад (около 20%) спрямо предкризисната 2019 г. и в момента нощувка в тризвезден хотел в централен Лондон излиза средно 90 евро.

Ето го и пълния топ 10 на градовете с най-скъпи нощувки в Европа през септември:

  1. Цюрих
  2. Хамбург
  3. Милано
  4. Рейкявик
  5. Копенхаген
  6. Бордо
  7. Амстердам
  8. Париж
  9. Лондон
  10. Хелзинки

Проучването сравнява цените в 40 популярни сред туристите града в Европа.

В дъното на класацията - или най-евтини - се намират Краков (41 евро), Москва (41 евро), Прага (39 евро), Рига (36 евро) и Истанбул (17 евро).