Най-голямата плаваща библиотека в света "Логос Хоуп" ("Logos Hope") пристигна вчера в северноалбанския пристанищен град Дуръс след престой на южноалбанското пристанище във Вльора през месец септември, предава АТА, цитирана от БТА.

Библиотеката беше посрещната от пристанищната администрация на Дуръс и от артистична група под ръководството на хореографа Ариан Пляку.

"Логос Хоуп" разполага с повече от пет хиляди заглавия на борда си и екипаж от приблизително 400 доброволци от около 60 страни по свeта.

Специалният кораб прави обиколка в Средиземноморието, от която станаха част и албанските пристанищни градове Вльора и Дуръс, като по този начин дава възможност на книголюбците да се качат на борда му, пише агенцията.

Това е третият път, в който голямата плаваща библиотека посещава Албания, а целта на екипажа е споделянето на надежда и познания с хората по целия свят.

Корабът "Логос Хоуп" е най-голямата плаваща библиотека в света с повече от 5000 книги на 130-метровия си борд. Проектът е на германска благотворителна организация, чиято цел е да разпространява книги и знания по цял свят.