Обичате усамотението? Искате да имате свое собствено място, на което да избягате от цивилзиацията?

Частен остров в отдалечените части на Шотландия е обявен за продан, а цената е наполовина на това, което ще платите за апартамент в София.

Остров Карн Деас е с територия от 89 000 кв.м и макар да е необитаем, може да се превърне в перфектно убежище за тези, които търсят усамотение сред природата. Мястото има красиви заливи, каменисти плажове и драматични скални пейзажи.

Обявената цена за острова е малко под 60 000 евро.

Карн Деас се намира в историческата област Северошотландска планинска земя. Най-близкото населено място е село с 300 жители на име Ахилтибуи, което се намира на 3 км.

Според текста на обявата за продажба към момента на острова няма жители.

В крайбрежните води на Карн Деас обаче морският живот е повече от богат - китове, акули и делфини са само част от съседите, които могат да се видят край острова. Това го прави перфектен за хора, които обичат риболова, водните спортове, плаването и гмуркането.

На самия остров няма дървета - заради силните ветрове, които духат в района, на повърхността му виреят само треви и мъхове.

Парчето суша е част от архипелага резерват Самър Айлс, но строителството на него не е невъзможно. Нужно е само да се изготви план, който да се съгласува с управата на защитената територия.